Mijatović: ''A sad ono najvažnije...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.08.2012.
20:21
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije ocenio današnju utakmicu protiv Grčke kao ''izuzetno tešku'', ali je zadovoljan konačnim ishodom. Sledi četvrtfinale...

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Juniorska reprezentacija Srbije danas je uspešno okončala drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Letoniji.

''Orlići'' su bili bolji od Grčke i sa treće pozicije u Grupi E plasirali se u četvrtfinale. Selektor Dejan Mijatović je posle meča podsetio i na period lošije igre, ali je zadovoljan učinjenim.

''Dosta teška utakmica. Svi mečevi na ovom šampionatu igraju se po 40 minuta, gine se u odbrani i nema popuštanja. Otvorili smo kako treba, kontrolisali 20-23 minuta, a onda nam se desilo isto kao i protiv Italije i Litvanije, da su nam njihove četvorke i petice dale neke trojke i preokrenuli su rezultat.

Tražili smo petorku koja bi iznela finiš i našli smo je kada smo Mihajla Andrića stavili na četvorku i Nikolu Jankovića na peticu. Granitna odbrana je iznela utakmicu, kao i ofanzivni skokovi Nikole Radičevića i Nikole Jankovića.

U četvrtfinalu najverovatnije idemo na Bugare, ali je velika stvar što su momci naučili kako se igraju ovakve utakmice, pošto nam sledi ona najvažnija, posle koje bismo mogli da obezbedimo primarni cilj, plasman na Svetsko prvenstvo i borbu za medalje. Predstoji nam odmor i psihička priprema za ono najvažnije'',
konstatovao je Mijatović.

Ne propustite