Mikec: ''Stvarno smo sportska nacija!''

Autor: Beta Beta
petak 22.06.2012.
16:41
Izvor: Beta

Najbolji srpski strelac Damir Mikec nada se da će Srbija u streljaštvu na predstojećim Olimpijskim igrama osvojiti bar jednu medalju, ali veruje da će i u ostalim sportovima biti dosta uspeha.

rts.rs
rts.rs

Povezane vesti

Srpski olimpijski strelac Damir Mikec rekao je da mu prija što će na Olimpijskim igrama nastupati kao prvi na svetskoj rang-listi i kazao je da očekuje bar jednu medalju od osmoro članova reprezentacije u streljaštvu.

"Sa poslednja dva svetska kupa nosim srebro i zlato i skočio sam na prvo mesto svetske rang-liste, na kome sam bio i 2010. Imponuje mi što ću sa takvim statusom nastupati u Londonu. Neće me to sputati, nego će mi biti motivacija", rekao je Mikec novinarima u Beogradu.

On je rekao da je prošle godine odlučio da produži sezonu i da mu se to isplatilo.

"Od septembra do aprila ne treniramo zbog hladnoće. Ja sam otišao kod supruge u Salvador i produžio sezonu do novembra, a odmah u martu sam otišao u Kuvajt, gde su izvanredni uslovi", objasnio je Mikec.

"To je sve urodilo plodom, osvojio sam zlato i srebro, a u Londonu ću nastupati kao prvi. Prijalo mi je sve to, imam osećaj da sam uradio nešto više...Stvarno, šest-sedam meseci pauze je jako veliki hendikep i ja to stvarno ne razumem", rekao je srpski olimpijac.

Mikec je rekao da je bio oduševljen uslovima u Salvadoru i Kuvajtu. Srpski olimpijci imaju stipendije Olimpijskog komiteta Srbije i Telenora, i kažu da su jako zadovoljni svim uslovima.

"Ranije nije bilo tako. Snalazili smo se kako smo umeli i znali. Sada u OKS-u stvarno daju sve od sebe. Obezbedili su nam stipendije i program za opremu. Šta god da nam treba, samo kažeš i sve ti obezbede. Stvarno nemam nikakvu zamerku, osim što nemamo taj objekat za zimsko treniranje. Samo nam to fali i onda ću stvarno da zaćutim", rekao je uz osmeh Mikec.

Ekipa sutra odlazi na završne pripreme u Frankfurt na Odri. U Beograd se vraća 30. juna, a 1. jula idu u Novi Sad za izuzetno jaki Vojvodina kup. Nakon toga, na istom strelištu sledi državno prvenstvo.

Srpski strelci su ove godine popularniji nego ikad, a nekoliko njih standardno beleži dobre rezultate, a ništa od toga ne smeta Mikecu.

"Stvarno smo sportska nacija, u svakom sportu smo uspešni. Istina je da se sada više piše o nama, češće su novinari uz nas, ali ne pravi nam to pritisak. Imamo dobar tim, ima nas osmoro, svi su olimpijski ili svetski prvaci, imaju jake rezultate, tako da očekujem bar jednu medalju", rekao je Mikec.

Ne propustite