Milan - Sedorf gori od Alegrija, paljba po Baloteliju!

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.03.2014.
12:21
Izvor: Sportske.net

Otreženjenje u Milanu, poraz na "Kalderonu" znači i gubitak časti i poslednje nade da će sezona biti spašena. Sedorf već blizu otkaza, a mediji se slažu, Mario Baloteli nije veliki igrač!

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Mnogo razočaranja na Apeninima, Italija je ostala bez predstavnika u Ligi šampiona, a težina poraza Milana u Madridu je oduzela i poslednje mrvice strpljenja javnosti.

Milan je demoliran na "Kalderonu", a za glavne krivce proglašeni su Klarens Sedorf i Mario Baloteli.

Medeni mesec novog trenera je prošao, Holanđanin koji je iz kopački uskočio u odelo i dobio šansu je izgubio više od polovine utakmica od kada je stigao u klub.

Brojke su neumoljive, dobio je samo četiri utakmice, izgubio šest i remizirao jednom, Evropa nikada nije bila dalje. Mnogi se slažu da on nema kapacitet i iskustvo da vodi veliki klub, iako je bio fantastičan igrač. Doduše, ovaj Milan nema ni kvalitet, to je bilo jasno na početku sezone, ali svejedno to ne sprečava kritičare da upiru prstom u Sedorfa.

Naslovi se svode na to da Milan nije pokazao ništa u revanšu, da ekipa nema karakter, da je u pitanju prosek i da je timski duh nikakav.

Arigo Saki kaže da tim jednostavno nema oko čega da se okupi, ali i da su igrači poput Balotelija daleko od ideje zajedništva.

Super Mario je razapet na stub srama kako to samo Italijani mogu da učine. Prosečna ocena za ono što je pružio je manja od najniže, dobio je 4.5 ako se sračunaju ocene vodećih sportskih listova.

Sada je gotovo sigurno da će biti prodat, ali je problem što će teško ko platiti oko 30 miliona koji bi zadovoljili Milan.

"Nije se video na terenu, bio je nervozan, katastrofa. On verovatno ima veći potencijal od Dijega Košte, a opet se ne mogu porediti jer je Brazilac igrač, a Baloteli nije, on je samo večiti talenat", piše u jednom uvodniku.

Njegova bezvoljnost najviše boli, mediji se pitaju da li je vreme da ga Milan proda i ispod cene, kako bi spasao uloženo do sada. U tom smislu Mondijal bi mogao da da neki odgovor, činjenica je da igra bolje u reprezentaciji nego u dresu kluba.

"Partije prošlog proleća su daleko sećanje, on je nezadovoljan i nikako da nađe izlaz iz lavirinta u ovoj sezoni",
tvrdi "Gazeta".

Gorak poraz, do kraja Serije A će Milan probati da spasi obraz, ali kako sada stvari stoje ovo će biti jedna od najgorih sezona u poslednjih četvrt veka.

Ne propustite