Milanović: "Cilj je biti konstantan u Evropi"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.05.2012.
15:17
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović istakao je uoči odlučujućih utakmica tog kluba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope da tim iz pomoravske prestonice ne želi da bude jednogodišnji akter evropskih takmičenja već da se radi na tome da igranje u Ev

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Puno je uloženo u fudbalski klub Jagodina kako bi se došlo do pozicije u kojoj se tim sada nalazi. Pređen je dugačak put od Pomoravsko-timočke zone do najvišeg ranga takmičenja, a sada je došao red da se uspesi podignu na još viši nivo.

Jagodina se nalazi na petoj poziciji u Jelen Superligi i postoje veliki izgeldi da se pobedama u poslednja dva kola šampionata obezbedi mesto koje bi omogućilo kvalifikacije za Ligu Evrope.

Predsednik kluba slaže se sa time da bi plasman u Evropu bio sjajan uspeh ali ističe da ne treba biti stater jedne sezone a potom zaboraviti da je ikada igrana neka evropska utakmica.

"Svi ovi rezultati su posledica prošlogodišnjeg, tačnije petogodišnjeg rada u klubu. I sa pravim radom, ulaganjem u infrastrukturu, izgradnju tima i igre došli smo do nivoa kvaliteta. Jagodini nije bitno da igra u Evropi samo jednu sezonu, već da  duži niz godina bude prisutna na evropskoj sceni. Da li će to biti za godinu, dve ili tri ja ne znam da li će to da se desi i da li će Jagodina da postane takav klub" rekao je predsednik Jagodine.

Da bi obezbedili mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope Jagodinci će morati da dobiju Metalac i Novi Pazar i da se nadaju da će rivali u trci za mesto koje garantuje izlazak na Evro scenu napraviti kiks.

Jagodina će protiv "fenjeraša" gostovati u Lučanima dok će u poslednjem kolu Jelen Superlige na stadion pod Đurđevim brdom stići ekipa Novog Pazara.

Ne propustite