Milanović: "Jagodina je među najuspešnijim klubovima u Srbiji"

Autor: Miloš Marković
sreda 21.03.2012.
14:29
Izvor: Sportske.net

Predsednik izvršnog odbora i skupštine FK Jagodina Goran Milanović zaključio je da je taj superligaš u proteklom periodu pokazao uspeh i nivo koji priliči uspešnom klubu u Srbiji.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

U prostorijama fudbalskog kluba Jagodina održana je prva ovogodišnja sednica Skupštine na kojoj je između ostalog razmatran izveštaj o poslovanju kluba koji je podneo Goran Milanović.

Predsednik izvršnog odbora i Skupštine kluba istakao je da je protekla 2011. godina bila izuzetn ouspešna za sve selekcije kluba.

„Prvi tim je sezonu završio na desetom mestu, ali je i ostavrio cilj, a to je opstanak u ligi. Mlađe kategorije takođe i dalje igraju u kvalitetnim ligama, imamo selekcije pionira i kadeta i u regionalnoj ligi. Upravo iz naše škole, dobili smo dva reprezentativca, Maksimovića i Blagojevića a oni koji prate fudbal znaju da se radi o najperspektivnijim igračima u Srbiji. Taj sportski segment uspeli smo da zadržimo na nivou koji priliči uspešnom klubu u Srbiji. I što se toga tiče, trenutno spadamo u najuspešnije klubove u Srbiji“, rekao je on.

Milovanović posebno ističe da će se i u budućnosti jagodinski klub prvenstveno oslanjati na sopstvene snage koje će, kaže on, osvetlati obraz klubu i odvesti na ga višu stepenicu.

“Uspeli smo da odškolujemo stručne kadrove iz ličnih resursa. To školovanje je trajalo godinama, ali se isplatilo jer sad imamo petoricu trenera iz svog pogona. Što se budućnosti tiče, oslanjaćemo se i na igrače i trenere iz naše škole, koji će Jagodinu dovesti na višu stepenicu od ove gde se trenutno nalazi.“, zaključio je Milanović.


Ne propustite