Milanović: "Zvezda da zatrpa "Marakanu" i krene od nule!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.05.2013.
10:30
Izvor: Sportske.net

Predsednik fudbalskog kluba Jagodina izneo je nakon osvojenog Kupa mnogo interesantnih komentara u javnost a jedan od njih tiče se i načina na koji funkcionišu "večiti" rivali. Milanović je, između ostalog, predložio crveno-belima kako da se reše problema

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Nakon što je Jagodina osvojila nacionalni Kup Srbije predsednik tog kluba je u intervjuu "Sportskom žurnalu" rekao mnogo toga o stanju u srpskom fudbalu i to bez dlake na jeziku.

Milanović je, između ostalog, govorio i o povlašćenom položaju Crvene zvezde i Partizana i tome kako se tim klubovima čini medveđa usluga time što se ne tretiraju kao ostali superligaši.

"To su državni projekti, takozvani 'Titovi blizanci'. Ništa nisu promenili u poslednjih 20 godina! Liče na Fabriku kablova '14. oktobar', IMT i ostale zaostavštine socijalističkog režima" kazao je Milanović.

Milanović je u sklopu pomenute teme govorio i o tome kako bi Crvena zvezda trebalo da reši problem koji ima već duže vreme.

"Zvezda bi trebalo da se dogovri sa nekom građevinskom kompanijom da svu zemlju koju kopaju u Beogradu i okolini odnesu i trpaju u rupu 'Marakane'. Zatvore sve to i kažu mi nemamo ništa! Nemamo ni stadion, ni brend, ni tradiciju, ni istoriju, da nam to uđe u glavu i hajde da vidimo šta možemo da uradimo. To figurativno kažem, glave moraju da se promene" istakao je Milanović.

Interesantno je da je predsednik Jagodine poručio klubu iz Ljutice Bogdana da će za Mudrinskog do 25. maja morati da plati svih 157.000, jer će u suprotnom Jagodina stati na evropski put Crvene zvezde.

"Taman posla da me zove neko iz Zvezde i pita da razgovaramo o smanjenju procenata, takav bezobrazluk sigurno ne bih podneo. Dobili su 'za džabe' igrača, koji ima je doneo 50 odsto bodova u prvom delu sezone, a da nam za njega nisu dali ni dinar. Ako hoće da se licenciraju za Evropu, između ostalog, moraće da plate 157.000 evra za Mudrinskog. Do 25. maja, moraće da plate ili nema Evrope, tu nema kompromisa!" istakao je predsednik Jagodine.

Ostaje da se vidi hoće li iz Zvezde stići nekakva reakcija na ovakve izjave prvog čoveka kluba koji se u sredu domogao prvog trofeja u istoriji kluba.

Ne propustite