Milijaš: "Mora bolje u napadu i odbrani"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.01.2013.
10:56
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Kapiten fudblaskog kluba Crvena zvezda Nenad Milijaš ocenio je da bi tekuće pripreme u Antaliji trebalo da utiču na efikasniju igru crveno-belih u nastavku sezone kako u napadu tako i u odbrani.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nastavljaju da teku pripreme fudbalera Crvene zvezde u Antaliji a Nenad Milijaš jedan je od onih koji su dobro upoznati sa načinom rada Aleksandra Jankovića pa je makar sa psihološkog aspekta spremniji u odnosu na ostatak tima.

Juče je na programu bio trening trčanja nakon koga su Jovanović i Savićević povraćanjem i krvarenjem iz nosa najslikovitije opisali napor na koji su bili stavljeni fudbaleri Crvene zvezde ali za Milijaša to nije ništa neočekivano.

"Deset dana spremali smo se za težak trening koji smo odradili juče. Međutim, svima nam je jasna svrha svega kroz šta prolazimo, i svesni smo da drugačije ne možemo da ostvarimo rezultate koje svi očekujemo. Kako je, tako je, period je trčanja" ističe Milijaš.

Činjenica da je sa Crvenom zvezdom pre odlaska sa "Marakane" uspeo da osvoji "duplu krunu" čini Milijaša jednim od malobrojnih igrača koji znaju kakvu draž nosi osvajanje trofeja u domaćem šampionatu.

Pred nastavak borbe u Jelen Superligi Milijaš je ocenio da će crveno-beli sa priprema u Antaliji morati da se vrate spremni da poboljšaju napadačke ali i odbrambene aspekte svoje igre.


"Sigurno da ćemo biti bolji u drugoj polusezoni, jer ćemo svi zajedno odraditi ove pripreme, bolje ćemo se upoznati, a trener ima dovoljno vremena da nam prenese svoje zamisli i da ih uvežbamo na terenu. Što se mene tiče, učiniću sve da zabeležim što više golova i asistencija, mada osnovnim zadatkom smatram poboljšanje igre u odbrani i očekujem da primimo daleko manje golova nego jesenas" zaključio je kapiten Crvene zvezde.

Drugoplasirani tim na tabeli nakon prvog dela sezone ima drugi najbolji učinak kada su postignuti golovi u pitanju ali zato odbrana Crvene zvezde ne može da se podiči istim ili sličnim podatkom.

Ekipa Aleksandra Jankovića primila je 22 gola tokom jeseni što je čini četvrtom najlošijom ekipom lige kada je broj primljenih golova u pitanju pa ne čudi najava Nenada Milijaša da će fokus tokom pripremnih mečeva biti na poboljšanju učinka u defanzivi.

Ne propustite