Milovanović: "Strpljenje, mudrost i pamet za JSL"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.03.2013.
20:15
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Narednog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbije a lider na tabeli pokušaće da odbrani prednost stečenu u prvom delu sezone. Napredak će juriti Borac, Voždovac i Čukarički a Nenad Milovanović ima plan kako da se ostane na vrhu.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Nedelju dana više imali su prvoligaši u odnosu na kolege iz Jelen Superlige da se pripreme za nastavak sezone. Borba za plasman u najviši rang nastavlja se narednog vikenda a lider na tabeli u prvom kolu dočekuje ekipu Inđije.

Jesenas su Kruševljani na severu Srbije slavili sa 2:0 a Inđija trenutno zauzima osmu poziciju u ligi pa nije direktan konkurent "Čarapanima" za mesto koje vodi u Superligu.

Tu ulugu imaće ekipe Borca, Voždovca i Čukaričkog a Nenad Milovanović ne sumnja da će Napredak imati težak posao da bi ih zadržao iz sebe.

"Ko kaže da ne prati konkurente, laže. Borac i Voždovac su se ekstremno pojačali, imaju na svakoj poziciji bar po dva dobra igrača. Naravno, pitanje je kako su se ti igrači uklopili, ali gledano sa strane, po imenima koje imaju, Borac i Voždovac su zaslužili da budu nazvani drim-timovima. Ja taj izraz ne volim, ali ako neko zaslužuje da ga tako nazovemo, to su ova dva tima. Sa druge strane Čukarički je zadržao kostur i pojačao se na pozicijama na kojima je škripalo, a čini se i da Jedinstvo ozbiljno pokušava da napravi ekipu koja će se boriti za ulazak u Superligu, što su pokazali dovođenjem četiri ili pet zaista kvalitetnih igrača" kazao je trener Napretka.

Milovanović je svestan da prednost od devet bodova u odnosu na drugoplasirani Čukarički nijenešto što se ne da izgubiti ali tvrdi da ima plan za ostanak na liderskoj poziciji.

"Posle briljantne jeseni bićemo svima na udaru, što je normalno i sportski, pa moramo biti strpljivi, mudri i pametni da privedemo posao kraju u prolećnom delu" konstatovao je Milovanović.

Napredak dočekuje Inđiju u okviru 18. kola PLS, u subotu, od 14 časova.

Ne propustite