Mitrović: "Malo sam ućutkao Belgijance!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.03.2014.
10:14
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović poručio je da je sa dva gola za mladu reprezentaciju protiv vršnjaka iz Belgije ućutkao tamošnju javnost koja ge ja negativno kritikovala u prethodnom periodu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u sredu je "pregazila" vršnjake iz Belgije i to na sred njihovog terena, u meču koji bi mogao da se ispostavi kao odlučujući za plasman u baraž za odlazak na EP u Češkoj Republici.

"Orlići" su slavili ubedljivim rezultatom 0:3 (0:1) a u junaka meča izrastao je Aleksandar Mitrović koji se poslednjih nedelja nalazio na meti negativnih kritika belgijskih medija zbog igara u dresu Anderlehta.

"Drago mi je što sam protiv Belgijanaca dao dva gola. Dosta me kritikuju, dosta su me kritikovali, a ja sam ćutao i mislim da sam na najbolji način odgovorio na kritike. Malo sam ih ućutkao, na najbolji način" poručio je Mitrović belgijskoj javnosti.

Jedan od najperspektivnijih napadača u Evropi postigao je tri gola na dva meča sa mladom reprezentacijom Belgije a Srbija se sada nalazi na korak od plasmana u baraž za odlazak na EP. Za ostvarenje tog cilja "Orlići" će morati da dobiju još jednu od predstojeće dve utakmice na gostovanju Severnoj Irskoj i Italiji.

"Bliži smo plasmanu nego juče, ali nam je potrebna još jedna pobeda da bismo se našli tamo. Moramo da se koncentrišemo da prvu sledeću utakmicu pobedimo i da se plasiramo na završni turnir" istakao je Mitrović.

Srbija trenutno vodi na tabeli grupe '9' sa 13 bodova i utakmicom manje od Belgije koja je druga sa istim bodovnim saldom. Italijani su treći na tabeli sa bodom manje od Srbije i Belgije ali i sa istim brojem odigranih utakmica kao Srbija.

Našu mladu reprezentaciju do završetka kvalifikacija očekuju dueli sa Italijom (5. septembra) i Severnom Irskom (9. septembra).

Ne propustite