Mitrović: "Velika je stvar igrati za reprezentaciju"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.05.2013.
15:42
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Aleksandar Mitrović rekao je danas da će pružiti maksimum ako bude dobio priliku da igra za reprezentaciju Srbije u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2014. godine protiv Belgije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Mladi fudbaler Partizana ističe da je velika stvar igrati za reprezentaciju.

"Ako budem dobio šansu u Belgiji daću sve od sebe, jer velika je stvar igrati za reprezentaciju. Na meni je da se pokažem, a selektor će odlučiti da li ću igrati. U reprezentaciji imamo fenomenalne napadače i ne bili tu da nemaju kvalitet. Ali, ne plašim se konkurencije", rekao je Mitrović novinarima na svečanosti u hotelu Hajat, povodom završetka sezone u Super ligi.

Mediji su ranije preneli da će Mitrović dobiti poziv selektora Siniše Mihajlovića za utakmicu protiv Belgije, 7. juna u Briselu, a Mihajlović je rekao da mu je Mitrović "zanimljiv".

Prema glasovima trenera, Mitrović je izabran u najbolji tim sezone Super lige Srbije.

On je rekao da je sezona, u kojoj je Partizan odbranio titulu šampiona, mogla da bude bolja ali i da se nada da će ostati u klubu iz Humske.

"Sezona je mogla da bude bolja, jer sam ciljao da postignem više golova. Nadam se da ću ostati u Partizanu i sledeće sezone, osvojiti titulu najboljeg strelca lige i da ću imati veću minutažu", rekao je on.

U najboljem timu je i Mitrovićev saigrač, Lazar Marković.

"To što je malo vremena prošlo od kada sam proglašen za najperspektivnijeg igrača lige do ovog trenutka je dokaz da se dobro radilo u našem klubu. Sama liga napreduje jer se smanjuje razlika Partizana i Crvene zvezde u odnosu na ostale klubove", rekao je on.

Marković je ranije najavio da će napustiti Partizan na kraju sezone, a na pitanje novinara koga vidi kao svog naslednika, on je naveo Nikolu Ninkovića i Nemanju Radonjića.

"Ninković je već dve sezone u prvom timu i vreme je da sledeće ima veću minutažu, a samim tim i da postigne više golova. Nadam se da će on postati lider ekipe. Tu je i Nemanja Radonjić koji je super-talentovan", rekao je Marković.

Ne propustite