Mitrovićev "zavet ćutanja" zbog "derbija"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.05.2013.
18:03
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Najefikasniji fudbaler Partizana u tekućoj sezoni poručio je da bi voleo da "večiti derbi" ne odlučuje o tituli ali će u svrhu predostrožnosti držati jezik za zubima u Kragujevcu kako bi izbegao eventualnu suspenziju sa najbitnije utakmice u sezoni.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana nastavili su nakon praznika sa pripremama za predstojeći meč u Kragujevcu. Junak prethodne utakmice bio je Aleksandar Mitrović koji je sa dva pogotka protiv Radničkog iz Niša sačuvao prednost Partizana u odnosu na Zvezdu.

Uoči duela u Kragujevcu Mitrović je priznao da je moglo bolje protiv Nišlija i istakao da se težak meč očekuje i na "Čika Dači" pošto Kragujevčani vode borbu za osptanak.

"Možda nismo na vreme rešili utakmicu ali mislim da smo zasluženo osvojili tri boda protiv Radničkog iz Niša. Što se tiče utakmice u Kragujevcu, očekuje se težak meč i protivnik koji se bori za opstanak" kazao je Mitrović.

Oba gola protiv "Reala sa Nišave" Mitrović je postigao nakon sjajnih asistencija Markovića i Jojića. On tvrdi da nisu bili toliko lepi koliko značajni i ističe želju da nastavi sa golgeterskom serijom u gradu na Lepenici.

"Golovi i nisu toliko lepi koliko su bitni. Voleo bih da nastavim tu seriju u Kragujevcu i da tamo postignem neki gol" ističe Mitrović.

Ukoliko i Partizan i Crvena zvezda u okviru 27. kola ostvare pobede, pitanje prvaka države moglo bi da bude rešeno u "večitom derbiju". Mnogi fudbaleri iz oba tabora isticali su da ne bi voleli da baš derbi odlučuje a sa tom mišlju slaže se i Mitrović koji ne krije da priželjkuje kiks Zvezde protiv OFK Beograda.

"Više bih voleo da derbi ne odlučuje o tituli već da Crvena zvezda izgubi utakmicu protiv OFK Beograda. Večiti derbi je utakmica kao i svaka druga i sigurno je da ćemo ići na pobedu ali do njega mora da se odigra i duel u Kragujevcu" poručuje napadač Partizana.

Mitrović je na prethodnom derbiju postigao pogodak ali bi utakmicu 28. kola mogao da propusti ukoliko u Kragujevcu dobije javnu opomenu. Da do toga ne bi došlo Mitar obećava da će "držati jezik za zubima".

"Čuvam se žutih kartona. Ima nas nekoliko kojima preti suspenzija. Što se mene tiče, trudiću se da izbegavam grube faulove a moraću i da ćutim" završio je Mitrović.

Duel Radničkog iz Kragujevca i Partizana igra se u subotu, 11. maja, sa početkom od 17 časova.

Ne propustite