MK - Nole izgubio titulu, Švajcarci igraju finale!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.04.2014.
16:54
Izvor: Sportske.net

Drugi teniser sveta i drugi nosilac na Mastersu u Monte Karlu neće imati priliku da brani titilu osvojenu u Kneževini tokom prethodne godine pošto je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser ostao je bez titule na Mastersu u Monte Karlu za koju će se u tekućoj sezoni boriti dvojica švajcarskih tenisera, Stanislas Vavrinka i Rodžer Federer.

Novak Đoković nije uspeo da savlada Rodžera Federera u trećem međusobnom okršaju u 2014. godini pošto je Švajcarac slavio u polufinalu Monte Karla.

Švajcarac je dobio 34. međusobni duel sa Đokovićem rezultatom 2:0 (7:5, 6:2) a prelomni momenat današnjeg susreta dogodio se u desetom gemu prvog seta kada je Đoković propustio dve "brejk" lopte koje su ujedno bile i set lopte.


Pre tog momenta Federer je propustio svoju priliku da napravi "brejk" ali je posle sačuvanog servisa u desetom gemu uspeo da materijalizuje drugu šansu koja mu se ukazala i da napravi odlučujući korak ka današnjem trijumfu.

Drugi set nije bio ni nalik prvom koji je bio neizvestan do samog kraja. Đoković je već u trećem gemu izgubio servis i tada je bilo jasno da od plasmana u finale i odbrane trofeja neće biti ništa.

Federer je u petom gemu stigao do drugog "brejka" u drugom setu nakon čega je sve ostalo bilo otaljavanje posla.

Pobedom u polufinalu Monte Karla Federer je ponovo došao do dva trijumfa prednosti u međusobnim duelima sa Đokovićem pošto posle 34. međusobna susreta ima 18 pobeda, naspram Đokovićevih 16.

Novak je ovim porazom izgubio 640 ATP bodova a pozitivna okolnost je to što je i Rafa Nadal izgubio 420 bodova pa Španac neće previše uvećati prednost na ATP rang listi.

Ne propustite