Moca Vukotić: "Sale rešava derbi!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.04.2014.
10:32
Izvor: Sportske.net

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Moca Vukotić fasciniran je energijom koju Saša Ilić pokazuje u svojim poznim igračkim godinama zbog čega je spreman da tipuje da će baš kapiten crno-belih rešiti 146. "večiti derbi".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Istina je da do 146. "večitog derbija" Partizan i Crvena zvezda moraju da odigraju još po dve prvenstvene utakmice u Jelen Superligi ali se uzbuđenje zbog utakmice koja će uslediti na stadionu u Humskoj već oseća.

Govoreći o kvalitetima kapitena Partizana, nekadašnji prvotimac tog kluba, Momčilo Moca Vukotić, ocenio je da veteran crno-belih ima energije za još jednu takmičarsku sezonu a njegova uloga u "večitom derbiju" mogla bi da bude ključna za branioca titule.

"Po igračkom i ljudskom sklopu, Ilić može bar još sezonu da predvodi Partizan. Njegov kvalitet i iskustvo su od neprocenjive vrednosti" kaže Vukotić.

Istini za volju, Saša Ilić je i u svojoj 36. godini jedan od najboljih pojedinaca u timu Marka Nikolića a golovi koje je postizao tokom prolećnog dela sezone ostavili su Partizan u trci za šampionsku titulu.

"Njegov autoritet je nesporan. On je naš veliki kapital, pravi vođa na terenu i van terena. Imam predosećaj da će upravo Saša da bude režiser pobede protiv tima sa 'Marakane'" tvrdi Moca Vukotić.

No, do duela sa "večitim rivalom" Partizan očekuju još dve utakmice i težak posao u duelima sa Jagodinom u Humskoj i Napretkom u Kruševcu.

Crvena zvezda trenutno ima tri boda prednosti u odnosu na Partizan i vodi na tabeli sa 56 osvojenih bodova.

Ne propustite