Mogu li Francuzi do medalje?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 30.08.2017.
16:17
Izvor: Sportske.net

Vensan Kole je prilikom sastavljanja konačnog spiska imao velikih problema, ali Francuzi i dalje imaju sastav za svaki respekt.

BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack
BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Povezane vesti

"Galski petlovi" nalaze se u Grupi A (Helsinki) na predstojećem Eurobasketu, zajedno sa domaćinom Finskom, Poljsko, Grčkom, Islandom i Slovenijom.

Čini se da im grupa nije preterano teška, pre svega zbog slabog roster Grka, ali i selektor "Trikolora" Vensan Kole je imao velikih problema.

Toni Parker se oprostio od reprezentacije, a NBA zvezde su redom otkazivale učešće.

Žoakim Noa je povređen, Rudi Gober i Nikola Batum su odlučili da preskoče Eurobasket, otkazali su i Ažinsa, Kozer, Želabal i Luvauvu.

Predvodnik ove selekcije biće košarkaš Orlando Medžika Evan Furnije, a Francuzi se uzdaju i u beka moskovskog CSKA Nanda De Koloa, kao i u Žofrija Lovernja (San Antonio), iskusnog Borisa Dijaa, kao i nove košarkaše Barselone Serafana i Ertela.

Na spisku je i novi plej CSKA Leo Vesterman, kao i novi bek Žalgirisa Aleks Tupan, a tu je i plejmejker Valensije, iskusni Antoan Dio.

Priliku je usled silnih otkaza dobio i Edvin Džekson, tu je i mladi centar Vinsent Poarije, koji je ovog leta pojačao Baskoniju, kao i centar Pariza Luj Labejre.


Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 30.08.2017
19:48

Realno na Eurobasketu prvi favorit je Spanija, pa onda ide brdo reprezentacija koje mogu da uzmu medalju: Grcka, Francuska, Litvanija, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Letonija, Turska(zbog domaceg terena),...

avatar
Wednesday, 30.08.2017
17:58

Nema sanse iskreno. Oni su se ugalvnom oslanjali na igru igraca koji su otkazali. Takodje dosta ovih igraca niej spremno da radi ko kolektiv(za razliku od nasih recimo) De Kolo je covek statistika, znaci ako izgubi a da 30 poena on je srecan, a da pobedi i da deset nesrecan. Slabe izmene u odnosu na ono na sta su navikli. Takodje ne tako jaki defanzivno. akodj etreab ovo i rotirati, a iskreno ne znam ko bi u ovakoj situaciji bio zadovoljan klupom, mislim da u slucaju otkaza velikog broja igraca ne dodju u situaciju da dva ili vise igrac ahoce sami da vuku, ako se ne nametne autoritet(pre svih an spoljnim pozicijama) moze doci do opsteg haosa.

avatar
Wednesday, 30.08.2017
17:10

Hehehhe.....aleks tupan.....president?

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 30.08.2017
16:33

Glavni favoriti.

avatar
Milos Spasojević1
Wednesday, 30.08.2017
17:26

Kao Celsija da osvoji titulu u Premijer Ligi.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 30.08.2017
18:24

Celsi ima dve titule u tri sezone najjace lige na svetu. 3 u 4 bi vec bila dominacija. Ja uopste necu da budem razocaran ako ne budemo sampioni. Po kladionicama smo prosle godine bili cetvrti favoriti evo sad treci a ako Liverpul ostvari ove transfere opet smo cetvrti. Nama je sad bitan kontinuitet koji smo imali 2004-2010. A to je uvek u top 2 u engleskoj i polufinale LS.