Mogu li 'Orlovi' do medalje u Sloveniji?

Autor: Miloš Marković
nedelja 09.06.2013.
14:11
Izvor: Sportske.net

Evropsko prvenstvo u Sloveniji se neumitno bliži, Dudini 'Orlovi', čini se, ne spadaju u grupu favorita za osvajanje medalje. Ipak, može li Srbija do odličja?

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Dok se dešava rasplet u klupskoj sezoni, pažnja košarkaške javnosti u Srbiji se lagano okreće ka septembru u prvenstvu Evrope koje se igra u Sloveniji.

Srbija u Sloeniju putuje sa znatno izmešanim sastavom, selektor Ivković će tokom priprema priliku na širem spisku dati nekolicini povređenih igrača, ali i košarkašima koji će po prvi put nastupiti u reprezentativnom dresu.

Svojim obrazloženjem, selektor je uverio javnost da je poziv uručen onim igračima koji se nalaze u najboljoj formi, iako određeni deo javnosti ipak žali za Bobanom Marjanovićem, MVP igračem u domaćem takmičenju, ali i za Borisom Savovićem, košarkašem Crvene zvezde.

Bilo kako bilo, Srbija će od 04. do 22. septembra igrati u Sloveniji sa željom da ostvari što bolji rezultat, u javnosti preovladava bojažljivi tonalitet, obzirom na iskustvo iz kvalifikacija, u kojima Srbija nije ostvarila željene rezultate, bez obzira na obezbeđen plasman.

Ipak, čovek koji je uveren u uspeh Srbije je prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas.

On smatra da Srbija, uz sreću, može do medalje na EP.

"Već nekoliko godina nijedan igrač iz Srbije nije otišao u NBA, nema nas ni u najvećim evropskim klubovima, osim kvarteta u CSKA i još nekolicine igrčaa. Ipak, ukoliko na Evrobasket odemo u najjačem sastavu, odnosno ukoliko se niko ne povredi ili ne otkaže, imamo šanse za medalju."

"Verujem da će tako i biti."
, rekao je Đilas u intervjuu za 'Blic'.

Srbija u SLoveniji igrač u grupi B, rivali našim momcima biće selekcije BiH, Litvanije, Makedonije, Crne Gore i Letonije.

Vaše mišljenje? Može li Srbija do medalje?

Ne propustite