Mogu li povratiti poverenje...?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.11.2012.
22:20
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Reprezentacija Srbije vratila se praktično na početak, kad je u pitanju mandat selektora Mihajlovića na klupi ''Orlova''. Posle poraza u kvalifikacijama od Belgije i Makedonije, javnost, kao i letos, ponovo sumnja u mogućnosti našeg nacionalnog tima, a uo

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u sredu u Sent Galenu pokušaće da koliko-toliko popravi utisak posle dva vezana poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Reprezentativci su se okupili u Švajcarskoj, a selektor Mihajlović u ponedeljak je izneo svoja očekivanja od duela sa Čileancima.

''Selekcija Čilea jedna je od najboljih reprezentacija Južne Amerike.
Dosta njenih reprezentativaca igra u evropskim klubovima. Njeno obeležje je da ima agresivnost u igri, tehnički potkovane igrače i očekuje nas meč protiv jakog suparnika.

Marselo Salas je jedan od njihovih najboljih igrača, a bili smo saigrači u Laciju.
Znam da su borbena nacija, imaju karakter da uvek žele pobedu'', konstatovao je Mihajlović, a prenosi sajt FSS-a.

Ipak, on će se u ovoj utakmici osloniti na igrače koji su u kvalifikacijama imali manju minutažu.

''Pozvao sam igrače za koje mislim da mogu nam služe u kvalifikacijama. Sada se pripremamo za mart i gostovanje Hrvatskoj, a potom za meč protiv Škotske. Šansu će ovaj put, ponavljam, dobiti igrači koji su do sada igrali manje od ostalih'', izjavio je Mihajlović.

Neuspesi u kvalifikacijama koji su praktično doprineli da Srbija izgubi realne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, a doveli su i do gubitka poverenja navijača kao posledicu svega.

''Ne znam ni da li je nacija imala poverenje u nas. Ali, to je uvek bilo tako. Mi smo ti koji treba da igrom i rezultatima vratimo poverenje naroda. Posle pobede nad Velsom je bilo malo bolje, imao sam takav utisak. Posle poraza u oktobru sve se opet poremetilo.

Mi, ipak, idemo napred.
Znamo šta želimo i možemo. Mi treba da vratimo navijače na stadion.
Iskoristio bih i ovaj put, da pozovem naše ljude koji žive u Švajcarskoj i okolnim zemljama da dođu na utakmicu, bodre našu reprezentaciju i da budu korektni na stadionu, jer znam da znaju navijaju i budu prava podrška svojoj zemlji i reprezentaciji'' , zaključio je Mihajlović.

Ne propustite