Mojes: "Nismo bili na nivou šampiona"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.03.2014.
23:58
Izvor: Sportske.net

Menadžer Manečester Junajteda rekao je da je rani gol Edina Džeka porušio koncepciju igre kod njegovog tima i priznao da "Đavoli" nisu odigrali kako se očekuje od šampiona.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Miran i staložen bio je Dejvid Mojes nakon još jedne "šamarčine" koju je njegov Mančester Junajted primio na "Old Trafordu" od gradskog rivala.

Mančester Siti slavio je rezultatom 0:3 a Škotlanđanin je ocenio da je rani gol Edina Džeka u mnogome odredio dalji tok susreta.

"Nismo otvorili utakmicu kako treba i već posle prvih 15 minuta imali su veliku prednost jer su u tom delu i bili bolji. Primili smo gol nakon 40 sekundi igre ali sam i posle toga verovao da možemo da se vratimo u meč u drugom poluvremenu" kazao je Mojes i dodao,

"Do drugog gola Sitija smo imali svoje šanse i zaista je razočaravajuće što nismo uspeli da se vratimo ali i nismo bili dovoljno dobri" konstatovao je strateg Junajteda.

Mojes je priznao da nije najbolje video situaciju u kojoj je Maruan Felaini udario Pabla Zabaletu i da se njemu na prvi pogled učinilo da nije bilo mesta ni za faul a kamo li za javnu opomenu ili isključenje.

"Moram da priznam da nisam dobro video situaciju i da za moj pojam uopšte nije bilo mesta za prekršaj ali su mi kasnije rekli da je Felainijev postupak bio nesportski" kazao je Mojes.

Na pitanje da li je Mančester Junajted pokazao bilo šta što krasi šampiona u duelu sa Sitijem, Mojes je našao rešenje da i na to pitanje odgovori u prilično diplomatskom tonu premda će navijačima Junajteda biti muka od njegove konstatacije.

"Trenutno nismo na nivou na kome šampion treba da bude ali ćemo raditi da do njega dođemo" zaključio je Mojes.

Junajted je nakon poraza u gradskom derbiju dodatno umanjio šanse da se domogne mesta koje vodi u LŠ, posebno ako se ima u vidu da je Everton kao gost savladao Njukasl.

Ne propustite