Mojsilović: "Opstaćemo ako živimo za fudbal"

Autor: Beta Beta
utorak 15.04.2014.
12:42
Izvor: Beta

Trener FK Rad, Stevan Mojsilović, izjavio je da od svojih izabranika očekuje da "žive za fudbala" i da će takav pristup biti dovoljan da se u završnici sezone izbori opstanak.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Rada Stevan Mojsilović rekao je da njegova ekipa mora da popravi efikasnost, ali i da očekuje pobedu u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Javora.

"Očekivanja su kao na svakoj utakmici, da pobedimo. Poštujemo protivnika, ali verujemo u pobedu. Glavni cilj je da poboljšamo efikasnost jer smo na protekle tri utakmice imali 21 stopostotnu šansu, a postigli smo dva gola", rekao je Mojsilović.

Fudbaleri Rada u četvrtak od 16 sati na svom terenu igraju protiv Javora utakmicu 24. kola Superlige Srbije. Obe ekipe se bore za opstanak u ligi, Rad je poslednji 16. na tabeli sa 21 bodom, a toliko ima i Javor na 14. mestu i OFK Beograd na 15. mestu.

Rad je u prošlom kolu pobedio Vojvodinu sa 1:0, a pre toga istim rezultatom i OFK i tako prvi put u sezoni vezao dve pobede.

Mojsilović se osvrnuo na pisanje medija da su Novosađani igrali s podmlađenim sastavom.

"Kada uporedite prosek godina igrača Vojvodine i Rada na toj utakmici, naš sastav je mlađi. Mi smo bili pod većim pritiskom, pošto smo na začelju tabele i borimo se za opstanak. Mi nikada nismo kukali i nismo se žalili, naših pet prvotimaca nije igralo protiv Vojvodine, u odnosu na sastav protiv OFK", rekao je on.

Trener "Građevinara" rekao je da ima manjih kadrovskih problema, pošto problema sa kartonima ima Srđa Knežević, a povređen je Aleksandar Simić.

Mojsilović je istakao da od svojih igrača očekuje da "žive za fudbal" i ponovio da veruje u opstanak u ligi.

"Protiv Javora očekujem tečnu i brzu igru, da postignemo više od jednog gola. Imamo još sedam utakmica, 21 bod je u igri i očekujem od mojih igrača da žive za fudbal. Verujem da ovaj sastav može da ostane u ligi, to zavisi samo od nas. Moji igrači su izuzetni profesionalci, verujem u uspeh", rekao je Mojsilović.

Ne propustite