Monte Karlo – Ferer nadigrao Nadala!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.04.2014.
14:55
Izvor: Sportske.net

David Ferer pobedio je najboljeg tenisera sveta, Rafaela Nadala sa 2:0 (7:6, 6:4) u setovima i na taj način se plasirao u polufinale gde će igrati sa Vavrinkom.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Prvi teniser sveta, Rafael Nadal, izgubio je već u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu od svog sunarodnika Davida Ferera rezultatom 2:0 u setovima.

Interesantno, ovo je bila prva pobeda Davida Ferera nad Nadalom još od Štutgarta 2004. godine ako uzemo u obzir turnire na šljaci, a to je bio i njihov prvi međusobni susret.

Ferer je odigrao standardno dobar meč, dok je Rafael Nadal napravio čak 50 neiznuđenih grešaka, što je nezapamćeno kada je ovaj igrač u pitanju kada se igra u dva seta.

Kada pogledamo konačan rezultat, lako nam je zaključiti da je prvi set odlučio i pobednika ovog duela.

David Ferer je iskoristio brejk loptu već na startu duela, u drugom gemu, ali je Rafa uspeo da se vrati oduzevši protivniku servis u 5. gemu tog seta.

Otišlo se u taj brejk, a tamo smo videli totalnu dominaciju Ferera.

Prvi poen je osvojio Nadal, ali je furioznom serijom od 7:0 David osvojio prvi set.

U drugom setu je Ferer u jednom trenutku imao i dva brejka prednosti nakon što je oduzeo servis protivniku u 7. gemu, Nadal je uspeo da se vrati u jednom trenutku na brejk zaostatka, ali nije uspeo ništa više od toga, tako da je Ferer je otišao u polufinale gde će ga čekati Stanislas Vavrinka.

Ovom pobedom je Ferer prekinuo dominaciju Nadala na šljaci, pošto je prekinuo njegov niz od čak 17 uzastopnih pobeda.

Nakon ovog poraza, Rafael Nadal će izgubiti čak 420 poena na ATP listi, pa bi Đoković odbranom titule mogao još više da mu se približi na ATP listi.

Ne propustite