"Mornari" potopili Zvezdinu lađu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.08.2013.
20:08
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LE od Černomoreca rezultatom 3:1. Zvezda tek na mahove pokazala da može da odigra kvalitetno, Ukrajincima pomogao i glavni arbitar.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Černomorec: Bezotosni, Berger, Fontaneljo, Anderson Mineiro (od 84' Vanjeli), Kutas, Kovaljčuk, Gaj, Bobko, Riera (od 82' Prijomov), Đa Đeđe i Antonov (od 82' Samodin)

Crvena zvezda: Bajković, Krneta, Lazić, Vešović, Mijailović (od 45+2' Mladenović), Kovačević , Milijaš, Ninković, Pečnik (od 46' Dauda), Savićević i Kasalica (od 85' Milunović).

Odmah po prvom zvižduku glavnog arbitra meča u Odsei domaći tim krenuo je agresivno što je rezultatiralo solidnim pokušajima koji ipak nisu ozbiljnije ugrozili Bajkovića.

Prva prava prilika na utakmici viđena je u 26. minutu kada je Kasalica propustio šansu da zatrese mrežu i, verovatno, prvi deo meča odvede u totalno drugom smeru. Umesto toga, čini se da je Černomorec pokrenula ta situacija pred golom Bezotošnog pa je domaći tim u završnici prvog dela susreta došao do prednosti.

Samo pet minuta nakon pomenute šanse Zvzdina odbrana je loše postavila ofsajd zamku, dozvolila Đa Đeđeu da izađe sam pred Bajkovića, a onda ni Krneta nije otklonio opasnot nakon prvog udarca već dozvolio Antonovu da asistira Rijeri za prvi gol na meču i vođstvo Ukrajinaca od 1:0.

Iskoristili su domaći smušenost koja se stvorila u tim trenucima u neiskusnoj defanzivnoj liniji crveno-belih pa je već u 38. minutu ponovo dozvoljeno Đa Đeđeu da izađe sam pred Bajkovića. U tom trenutku tamnoputi fudbaler bio je mnogo prisebniji i lob udarcem savladao Bajkovića za prednost od 2:0.


Zvezda do kraja prvog dela igre nije uspela da se konsoliduje iako je Pečnik imao priliku da poravna rezultat nakon prvog gola ali je odugovlačio i dozvolio defanzivcu domaćih da otkloni opasnost.

Na kraju prvog dela igre povredio se Nikola Mijailović pa je Zvezda izgubila levog beka u nastavku susreta a verovatno i za revanš meč u Beogradu.

Slaviša Stojanović je već na startu drugog poluvremena uveo u igru Daudu koji je uneo neophodnu život u napad svog tima. Upravo je Nigerijac u saradnji sa Savićevićem propustio prvu priliku u 46. minutu ali se ispostavilo da se našao u ofsajdu.

Desetak minuta kasnije, tačnije u 59. minutu, Zvezdin dvojac nije pogrešio. Dauda je propustio loptu koja je ušal u šesnaesterac, levi bek Černomoreca pogrešio, a Vukan Savićević pogodio za 2:1.

Od tog trenutka Zvezda je krenula odlučnije i u nekoliko navrata uspela da ugrozi golmana domaćih ali je pitanje pobednika rešio arbitar Ken Hansen koji je u 76. minutu prestrogo dosudio penal za domaće u situaciji kada je Vešović jače ušao u igrača Černomoreca i oborio ga u ne tako izglednoj prilici.

Usledila je rutinska realizacija Antonova za prednost Černomoreca od 3:1, a ispostavilo se da je meč završen tim rezultatom, pa Ukrajinci u revanš meč ulaze sa prednošću od dva gola.


Zvezdi uprkos porazu ostaje nada da može do ubedljivije igre u Beogradu i pobede od 2:0 koja bi vicešampiona Srbije odveo u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ne propustite