Može li Barsa da dovede golmana?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 27.03.2014.
13:28
Izvor: Sportske.net

Problem je što Valdezova rezerva Pinto ima hroničnu povredu leđa, a klub ne sme da ostane sa jednim golmanom, Olazabalom.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Pravila u Španiji i Evropi se razlikuju, u Primeri kako stvari stoje Barselona može da angažuje golmana iz drugog kluba, ili eventualno nekog slobodnog čuvara mreže.

S obzirom na Pintove probleme i to što Olazabal nema iskustva, od 2008. je branio samo jednom za klub, ako bi Katalonci ostali sa jednim golmanom to bi bio ogroman problem.

U španskim fudbalskim propisima postoji tumačenje po kome je moguće angažovati golmana van prelaznog roka, ukoliko ostanete bez jednog čuvara mreže više od pet meseci.

Sad, deluje pomalo komično jer niko ne može da proceni koliko će Valdes odsustovati, ali je jasno da je završio sezonu. Sa druge strane, "Mundo deportivo" tvrdi da Barsa može da kupi golmana od druge španske ekipe, koji bi nastupao u ligi, ali nema rešenja.

Jer, oni koji bi odgovarali standardu kluba su potrebni sadašnjim timovima. Valensija ima dva dobra golmana, ali Dijego Alveš se povredio, pa su ostali sa Guaitom. Pominju se odlični Kejlor Navas iz Levantea, Kiko Kasilja iz komšijskog Espanjola, pa Gorka Iraizoz iz Bilbaoa, ali njih klubovi neće pustiti.

Što se Lige šampiona tiče, tu izgleda nema pomoći.

Iz Niona je potvrđeno da Barselona može da dovede golmana samo ako se osim Valdesa teže povredi još jedan od preostale dvojice sa liste. Drugim rečima, braniće Pinto, iako rovit, pa koliko izdrži.

Zubizareta, kako pišu mediji u Kataloniji i dalje odmerava opcije, ali se veruje da nema pravo rešenje. Što se slobodnih golmana tiče, niko ko je na tržištu ne zadovoljava standard Barse...

Ne propustite