Može li šampion bolje u defanzivi?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2013.
19:32
Izvor: Sportske.net

Do prvog meča Partizana u prolećnom delu sezone u JSL ostalo je još pet dana a pitanje koje se nameće jeste hoće li tandem Ivanov - Pajović popraviti učinak u defanzivi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vladimir Vermezović susreo se sa ozbiljnim problemom kada je defanzivna linija tima u pitanju tokom priprema u Antaliji pošto su Miloš Ostojić i Žarko Tomašević zaradili povrede u Antaliji a pored njih dvojice na raspolaganju je ostao samo još Vojislav Stanković pored satandardnog Ivana Ivanova.

To je nateralo Vermezovića da zatraži od Ljubiše Tumbakovića brzu reakciju pa je u klub doveden Tomisalv Pajović kako bi konkurencija bila pojačanja.

Ako se uzme u obzir da se Ostojić i Tomašević još uvek oporavljaju od povreda, i da nisu sto posto spremni, sve su prilike da će na teren "Vizelj parka" u štoperskom paru zaigrati Ivan Ivanov i Tomislav Pajović.

Defanzivac Šerifa, koji je u Humsku stigao na šestomesečnu pozajmicu smatra da odlično funkcioniše sa Bugarinom i da bi bilo sjajno da baš njih dvojica u drugom delu sezone čine stub odbrane šampiona Srbije.

"Ivanov je iskusan igrač, reprezentativac Bugarske. Lako je igrati s njim u tandemu. Korekcija protiv Kopra je bila dobra, verujem da ćemo tako nastaviti i na utakmicama koje dolaze. Moramo što pre da se uigramo kako ne bismo imali problema u prvenstvu. Mislim da smo već počeli da kapiramo jedan drugog na terenu. Ne bi trebalo da imamo mnogo problema. Biće to ok" kazao je Pajović.

Odbrana Partizana je u prvom delu sezone bila tek četvrta najbolja u domaćem šampionatu iako je na 15 mečeva šampion primio svega 12 golova.

Bolji učinak od Partizana imali su Vojvodina (7 primljenih golova), Jagodina (10 primljenih golova) i Rad (11 primljenih golova).


Ostaje da se vidi hoće li Vermezovićevom timu na proleće tandem Ivanov-Pajović doneti boljitak kod defanzivnih zadataka ukoliko "Čika Crni" odluči da baš njima dvojici ukaže poverenje što je za sada sasvim izvesno.

Ne propustite