Mrđa i Dauda donose titulu, pa "poklanjaju" licencu?

Autor: Boris Jovanović
petak 23.05.2014.
09:47
Izvor: Sportske.net

Dvojica sjajnih napadača su svojim golovima doveli Zvezdu nadomak šampionske krune, a njihovi transferi, najverovatnije u Tursku mogli bi da otvore vrata Evrope!

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Od 59 Zvezdinih golova, čak 29 delo su ovog napadačkog tandema. Mrđa je prvi strelac lige sa 18 golova, Nigerijac je dodao 11, imao je i problema sa povredom u toku sezone, ali je i njegov doprinos veliki.

Ostalo je još da Zvezda za vikend pobedi OFK Beograd i na taj način stavi pečat na učinjeno, osvoji titulu koja će biti proslavljena skromno, iz poznatih razloga.

Posle toga sledi bitka za Evropu, ali ona za zelenim stolom.

Ako UEFA produži rok Zvezdi sledeće nedelje do kraja juna, crveno-beli će morati da uz reprograme dugova isplate prvu ratu poveriocima. To nije mali novac i jasno je da će na "Marakani" morati da prodaju igrače kako bi popunili kasu.

Sigurno je da za Mrđu i Daudu vlada najveće interesovanje i niko ne sumnja da će njih dvojica napustiti Zvezdu ovog leta.

Za Mrđu se dosta klubova interesuje, priča se o Kini, ali najrealnije je da završi u Turskoj. Naime, tamošnja liga je pravi Eldorado jer najbolje plaćaju, a i srpski igrači su uvek rado viđeni.

Nekoliko klubova je u igri, videćemo na koliko obeštećenje Zvezda može da računa.

Što se tiče Daude, pričalo se o Genčerbiligiju koji je srpska kolonija, međutim tada je zapelo oko obeštećenja, na "Marakani" su tražili milion evra.

Turci su i sada zainteresovani, ovoga puta je u pitanju Gacijantep, ali će suma biti manja, Dauda do kraja ugovora ima samo šest meseci.

No, prodajom dvojice napadača Zvezda bi praktično dobila kiseonik i našla put do evropske vize. Uz pomenutu dvojicu, verovatno odlaze Milijaš, Ninković, Bajković, Lazović, ugovori ističu nekolicini igrača pa će crveno-beli biti prinuđeni da prave novi tim.

Ali, drugog rešenja nema, kako bi se preživelo i dobila viza za Evropu...

Ne propustite