Mrđa isključio "ringišpil"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 01.10.2013.
09:45
Izvor: Sportske.net

U Zvezdi su se u poslednjih godinu dana špicevi smenjivali kao na traci. Da li su golovi Dragana Mrđe signal da je potraga završena?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ako se vratimo na jesen u prošloj sezoni, pojačanja kao što je recimo Eli Babalj nisu opravdala očekivanja, ali ni dobila pravu šansu. Menjali su se napadači, Mudrinski je obeležio polusezonu, ali je dolaskom Sa Pinta pao u drugi plan.

Kasalica, Milunović, Asamoa su se menjali na mestu centralnog napadača, svako bi bljesnuo u nekom periodu, ali nijedan od njih nije imao apsolutno poverenje.

Prošlog proleća je Dauda nagovestio mogućnosti, ali je bilo posve neizvesno hoće li se vratiti sa letnje pauze. Imao je ponude iz Turske, Zvezda mu je bila dužna, reagovali su iz kluba kako ne bi otišao besplatno, kao mnogi pre njega.

Letos je pošto je ranio "Crveno-bele" stigao Onjilo Ifeanu, deluje nestvarno suma od 450 000 evra koliko je plaćen Javoru. Dobio je šansu, a zatim je sklonjen, čini se da trener Stojanović nema poverenja u njega.

Tako je nastavljena potraga, Mrđin dolazak je prethodno izazvao dosta sumnji. Bio je praktično na čekanju, jedan deo uprave je ukazivao na njegove teške povrede kolena, pričalo se da je bivši igrač.

Nekadašnji reprezentativac, čovek koji je rano otišao sa "Marakane", a u srpskom fudbalu ostavio trag u Vojvodini nije viđen kao rešenje, tim pre što dolazi bez obeštećenja.

Međutim, Mrđini golovi su sada sve promenili. Doduše, rano je za zaključke, ali ne zaboravite da mu nedostaju utakmice i da je on kvalitet pokazao gde god je igrao. U Sionu su ga omele povrede, ali kada je bio zdrav pružao je odlične partije.

Mnogi će se iznenaditi da Mrđa ima tek 29 godina, dakle u najboljem je fudbalskom dobu. Dugo traje, igrao je u mnogo jačoj konkurenciji nego što je ova u JSL i sigurno da nije "gotov" kako su mislili pojedini "stručnjaci".

Da li je tandem Mrđa-Dauda ono što će olakšati Zvezdine jesenje muke i najaviti toliko čekano proleće.

Za zaključke je rano, ali optimizam navijačima ne manjka...

Ne propustite