Mundobasket - Nova ''laganica'' za Amere, Litvanci naleteli na ''minu''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.09.2014.
19:28
Izvor: Sportske.net

Prvi favorit Svetskog prvenstva nastavlja da ređa pobede, danas je na redu bio Novi Zeland. Mnogo zanimljivije bilo je u duelima Australije i Litvanije, odnosno Ukrajine i Turske.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Reprezentacija SAD upisala je i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto su danas lako izašli na kraj sa Novim Zelandom - 98:71.

Razlika u klasi vidljiva je bila od samog početka, pa se samo postavljalo pitanje razlike kojom će Ameri dobiti ovaj meč i dodatno potvrditi dominaciju u Grupi C. Uzgred, naravno, bilo je i NBA poteza, među kojima i ovo zakucavanje Entonija Dejvisa.

Upravo je Dejvis bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom, dok je Farid upisao 15.

U isto vreme, Litvanci nisu opravdali ulogu favorita u duelu sa Australijom. Ovaj meč je odigran u okviru Grupe D, ''Kenguri'' su slavili sa 82-75, što je prvi poraz Litvanaca od početka šampionata.

Presudilo je sjajno prvo poluvreme Australije, tokom koga je ova selekcija uspela da stekne dvadesetak poena razlike (poluvreme 47-28!). Litvanci su pokušali da u nastavku dođu do preokreta, ali su umesto toga samo ublažili zaslužen poraz.

Ingls je predvodio Australijance sa 18 poena, a najefikasniji kod Litvanaca bio je Seibutis sa 21.

Ranije danas, Turci su u Grupi C neprijatno iznenadili svoje navijače porazom od Ukrajine sa 64-58, što im je drugi vezani neuspeh, posle očekivanog poraza od SAD.

Mišula sa 19 poena predvodio je Ukrajince, a nama dobro poznati Oleksandr Lipovij je trijumfu doprineo sa sedam poena i dva skoka. Turcima nije bila dovoljna ni sjajna partija Omera Ašika sa 16 poena i 20 skokova.

A u duelu autsajdera, Meksikanci su bili ubedljivi protiv Angole u Grupi D - 79:55.










Ne propustite