Mundobasket - Počinje ono pravo!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.09.2014.
14:09
Izvor: Sportske.net

Utakmicama osmine finala u subotu počinje eliminaciona faza takmičenja na 17. Mundobasketu u Španiji. Oči ljubitelja košarke u Srbiji biće uprte u duel "Orlova" sa Grčkom ali evo bitnih stvari koje bi mogle da vas interesuju a koje se tiču mečeva osmine f

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nakon šest takmičarskih dana i 24 sata pauze takmičenje na 17. košarkaškoj planetarnoj smotri nastavlja se duelima osmine finala.

Šezdeset utakmica odigrano je do sada u grupnoj fazi takmičenja a Mundobasket je posle šest dana završen za samo osam nacionalnih selekcija među kojima su Iran, Egipat, Portoriko, Filipini, Ukrajina, Finska, Angola i Južna Koreja.

Na redu su mečevi osmine finala koji će se igrati u "Palati Sportova" u Madridu i "Palau Sant Đordiju" u Barseloni. Hala u Madridu može da primi 15.500 gledalaca a 1.000 sedećih mesta više ima dvorana u Barseloni.

Mečevi osmine finala igraće se u subotu i nedelju, po dva u Madridu i Barseloni a reprezentaciju Srbije u nedelju očekuje okršaj sa Grčkom u "Palati Sportova" u prestonici Španije.

Pođimo od utakmica koje su danas na programu i među kojima samo duel Francuske i Hrvatske može da se posmatra kao neizvestan, dok bi SAD, Slovenija i Španija trebalo da imaju lak zadatak u duelima sa Meksikom, Dominikanskom Republikom i Senegalom.

16.00 Sjedinjene Američke Države - Meksiko
18.00 Francuska - Hrvatska
20.00 Dominikanska Republika - Slovenija
22.00 Španija - Senegal

Mnogo interesantniji za ljubitelje košarke u Srbiji biće mečevi osmine finala zakazani za nedelju popodne kada će na teren i izabranici Aleksandar Đorđevića ali i potencijalni rivali "Orlova" u četvrtfinalu.

Duel Novog Zelanda i Litvanije u Barseloni otvoriće nedeljni takmičarski program a okršaj Srbije i Grčke zakazan je za 18 časova i igra se u Madridu.

Ukoliko bude sreće i Srbija obezbedi plasman u četvrtfinale sigurno je da će pažnja domaće javnosti biti usmerena na poslednji meč osmine finala koji čine Brazil i Argentina a koji se igra u nedelju od 22 časa.

Pobednik južnoameričkog derbija biće rival boljem iz duela Srbije i Grčke pa bi u slučaju da savladamo "Helene" imali prilike da na delu vidimo ionako dobro poznate potencijalne rivale.

16.00 Novi Zeland - Litvanija
18.00 Srbija - Grčka
20.00 Turska - Australija
22.00 Brazil - Argentina

Osmi septembar biće slobodan dan za sve učesnike završne faze Mundobasketa a četvrtfinalni dueli zakazani su za 9. i 10. septembar.

Da ne prejudiciramo stvari, ali da dodamo da bi u slučaju plasmana u četvrtfinale Srbija igrala 10. septembra u Madridu protiv jedne od reprezentacija koje se bore za mesto u polufinalu u tom delu "kostura" a među kojima je Španija favorit.

Ne propustite