Mundobasket - Umalo senzacija, Hrvati ''kroz iglene uši''!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.08.2014.
14:37
Izvor: Sportske.net

Već na samom startu Svetskog prvenstva videli smo mnogo uzbuđenja! Selekcija Filipina namučila Hrvatsku i umalo je iznenadila. Ukrajina nije dozvolila iznenađenje protiv Dominikanske Republike.

ABA liga
ABA liga

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske tek posle produžetaka uspela je danas da savlada selekciju Filipina rezultatom 81-78 (71-71) i tako spreči prvo veliko iznenađenje na Mundobasketu.

Prva četvrtina nije nagoveštavala bilo kakvu neizvesnost. Selekcija Jasmina Repeše je od samog strarta nametnula svoj ritam igre i posle deset minuta imala ''plus 14'' na svom kontu - 23:9.

Niko tada nije mogao ni da pomisli u kakvu će se dramu ovaj meč pretvoriti na kraju, ali, selekcija Filipina je već do poluvremena uspela da prepolovi ovu prednost Hrvatske, da bi u poslednjoj deonici stigla i na prag pobede!

Na ulasku u sam finiš meča, Filipini su uspeli da povedu sa 69:66, ali Hrvati prave seriju 5-0, da bi Vilijam u poslednjim trenucima iskoristio grešku Simona i meč uveo u produžetke - 71:71.

Ni u dodatnih pet minuta igre Hrvatima nije bilo ništa lakše, predvođeni raspoloženim Blečom, reprezentativci Filipina su im konstantno ''disali za vratom', ali na kraju, posle pojedinih spornih sudijskih odluka, Hrvatska poenima Rudeža sa penala ipak stiže do pobede - 81-78.

Bojan Bogdanović bio je najbolji u selekciji Hrvatske sa 26 poena, dok je Bleč na drugoj strani upisao 28.

Za to vreme, u prvoj utakmici Grupe C, Ukrajina je savladala Dominikansku Republiku sa 72-62.

Ukrajinci su se mučili tokom ravnopravnog prvog poluvremena, da bi u nastavku ipak uspeli da slome otpor rivala.

Džeter sa 16 poena predvodio je Ukrajince, a na drugoj strani najefikasniji je bio Garsija sa 18 postignutih poena.




Ne propustite