Muta najavio odlazak iz Radničkog!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.06.2014.
22:52
Izvor: Sportske.net

Drugim porazom od Partizana u polufinalu plej-ofa, za ekipu kragujevačkog Radničkog je završena sezona, ali po svoj prilici to će biti samo početak velikog osipanja tima koji je ove sezone i pored ogromnih finansijskih problema ostvario osnovne ciljeve.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

A da se rešenje za finansijske probleme Kragujevčana i ne nazire, potvrdio je i trener Miroslav Nikolić, koji je na konferenciji za novinare posle druge utakmice sa Partizanom istakao da su praktično svi igrači slobodni, a da ni on više nema želju da nastavi sa radom u tako teškim uslovima.

''Finansijski se ovako ne može. Ekipa ne može da se održi na okupu, ne primamo ništa duže vreme... Igrači su slobodni, čak i oni koji su potpisali višegodišnje ugovore. Najverovatnije ću i ja da se povučem, jer ne pada mi na pamet da ovako radim sledeće godine'', jasan je popularni Muta.

U kraćem rezimeu na učinak njegovog tima u ovoj sezoni, Nikolić ima samo reči hvale za svoje igrače i za njihovo zalaganje.

''Plasirali smo se u drugi krug Evrokupa, a bolje je i što nismo prošli još dalje, jasno vam je i zašto. Protiv Partizana smo se dobro borili i ja sam prezadovoljan'', konstatovao je Nikolić.

Dakle, sudbina Radničkog je veoma neizvesna, za učešće u ABA ligi ponovo treba platiti 150.000 evra, što deluje kao ''nemoguća misija'' s obzirom na aktuelnu situaciju, bez obzira na to što je predsednik kluiba Ivan Grujin nedavno poručio da će Kragujevčani igrati na ''Jadranu'' i sledeće sezone.

Nadajmo se da zaista hoće, ali...




Ne propustite