Na krilima 'Žućkove levice' (19.30)

Autor: Miloš Marković
sreda 13.02.2013.
09:43
Izvor: Sportske.net

Ohrabreni osvajanjem Kupa Radivoja Koraća, košarkaši Crvene zvezde večeras igraju meč Evrokupa protiv Ulma, meč u kome je pobeda obaveza i imperativ.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nakon četiri kola druge faze Evrokupa, sva četiri tima u grupi 'L' imajupo dve pobede i dva poraza.

Kalkulacije za prolaz u dalju fazu su mnoge, iz ugla crveno-belog tima jasno je da jedino pobeda na večerašnjem meču igra ulogu.

"Poslednjih mesec i po dana Ulm je podigao formu i opravdano konkuriše za plasman u narednu rundu. Ekipa je sastavljena od mnogo američkih igrača i uz solidne nemačke igrače čini atipičan ofanzivni tim. Poznati su kao ekipa koja postiže veliki broj poena, imaju veliki procenat šuta za dva i tri poena i timski dobro postižu poene sa linije za slobodna bacanja, imaju oko 82 odsto", rekao je trener Crvene zvezde.

Izabranici Vlade Vukoičića se nalaze u užurbanom ritmu, nakon produženog vikenda u Kragujevcu, crveno-beli nisu imali vremena ni da se utisci slegnu, a predstoji im novi izazov.

Ipak, ohrabreni osvajanjem 'Žućkove levice' košarkaši Crvene zvezde će pronaći motiv više da protiv nemačkog tima.

"Nadam se da ćemo na krilima pobede u Kupu Radivoja Koraća, iz pozitivne atmosfere uspeti da iscrpimo energiju i odigramo dobro sa Ulmom. Utakmicu moramo da izvučemo na 'mišiće' i iz glave", rekao je Vukoičić.

Crvena zvezda je u prvom duelu slavila na gostovanju, očekuje da će uz podršku publike uspeti da ponovi trijumf protiv nemačke ekipe koja oslabljena dolazi u Beograd.

Trener Crvene zvezde je pozvao navijače na sportsko i fer navijanje, kako klub ne bi rizikovao novu kaznu od strane čelnika Evrokupa.

Utakmica se igra od 19.30, direktan prenos je obezbeđen na kanalu B92.


Ne propustite