Na muci se poznaju junaci! (20:45h)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.08.2013.
12:08
Izvor: Sportske.net

U nekim normalnim okolnostima, dvomeč Partizana i Tuna posmatrali bismo kao duele u kojima je šampion Srbije veliki favorit za plasman u Ligu Evrope, ali ovoga puta situacija je drugačija. Ipak, da li će to biti i dodatni motiv crno-belima da se prikažu u

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Početak nove sezone za Partizan bio je prilično buran, a od predstojeća dva duela sa švajcarskim Tunom zavisi hoće li se šampion Srbije ipak vratiti na pobednički kolosek.

Prvi je večeras u Humskoj, od 20 časova i 45 minuta, a posle svega što su njihovi ljubimci prikazali u prethodne četiri evropske utakmice i dve na domaćoj sceni, navijači Partizana gotovo i da ne znaju šta mogu da očekuju od ekipe Vuka Rašovića.

Jer, ako je u tih šest mečeva ostvarena samo jedna pobeda, i to ona oko koje se podigla velika buka na domaćoj sceni, mladi stručnjak na klupi Partizana sigurno ima mnogo razloga za brigu.

Velika dilema uoči večerašnjeg meča je koga staviti na poziciju levog beka, iskusnog Stankovića, ili neiskusnog Petrovića. Osim toga treba pod hitno naći rešenje za neefikasnost, a manevar Rašoviću u izboru prave formacije sužavaju i povrede Kojića i Šćepovića. Prvog sigurno neće biti u timu, dok bismo Šćepovića možda mogli da vidimo u drugom poluvremenu.

Srećom, još uvek je tu Aleksandar Mitrović, kome će večerašnji meč biti oproštaj od stadiona u Humskoj i popularnih ''Grobara'', obzirom da za desetak dana ide u Anderleht, pa će 19-godišnji napadač sasvim sigurno dati sve od sebe da taj oproštaj začini i golovima.

Ohrabrenje je i povratak na gol reprezentativnog čuvara mreže Vladimira Stojkovića, kao i njegova partija u Nišu prošlog vikenda, ali je veliko pitanje i kako će funkcionisati vezni red crno-belih obzirom da je od početka sezone vidljiv nedostatak kreativnosti i uigranosti.

Ostaje nam ipak da verujemo da će crno-beli uspeti da se izdignu iznad svih problema, pa i pritiska od strane navijača i da će posle godinu dana i pobede nad Tromzom od 1-0, konačno upisati novi evropski trijumf.

Očekivani sastavi:

Partizan: Stojković, Aksentijević, Obradović, Ostojić, Stanković, Đemba Đemba, Jojić, Luka, Ilić, Ninković, Mitrović.

Tun: Mozer, Fraj, Sigfrid, Salmoni, Vitver, Zufi, Kasio, Sanogo, Salamand, Šneuvli, Sadik.

Ne propustite