Na parketu mirno - lak posao Partizana

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.10.2012.
22:17
Izvor: Sportske.net

Posle nemilih događaja koje su izazvali huligani pred početak meča, košarkaši Partizana bili su večeras dominantni u duelu sa ekipom Budućnosti i na kraju rutinski stigli do četvrte pobede od početka sezone - 81:62. Pobede večeras zabeležile i Cibona i Ši

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Posle polučasovnog haosa u dvorani ''Morača'', stekli su se uslovi za odigravanje utakmice, a prema onome što se dešavalo u prvom minutu ovog meča izgledalo je da će se bura sa tribina preneti i na parket.

Naime, posle jedog duela u kome se mladi Bogdanović požalio na povredu, usledili su protesti trenera Partizana Duška Vujoševića, koji je zbog toga odmah zaradio i tehničku grešku.

Međutim, košarkaši Partizana su relativno brzo stekli osetnu prednost, pa su i tenzije na parketu brzo popustile.

Crno-beli su u drugoj polovini prve četvrtine od 9:8 napravili seriju 13:1 i posle prvih deset minuta već je bilo 22:9 za crno-bele.

Prednost od desetak poena razlike u korist Partizana održavana je tokom druge četvrtine, a domaći tim koga šut za tri poena nikako nije služio večeras, nije imao snage ni da nagovesti eventualni preokret.

U nastavku slična slika, Partizan bolji, sigurniji i do kraja je samo bilo pitanje kojim će se rezultatom ova utakmica završiti. Na kraju, 81:62 za šampiona Srbije.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su kapiten Vladimir Lučić sa 18 i plejmejker Leo Vesterman sa 13 poena. Na drugoj strani, nešto zapaženiji Popović sa 16 poena.

Večeras su odigrane još dve utakmice petog kola. Cibona je u Zagrebu posle produžetka savladala Zadar sa 91:81, a Široki je na svom parketu bio bolji od Krke - 73:68.

Na tabeli Igokea i dalje vodi sa 10 bodova, Partizan je drugi sa 9, slede Krka i Split sa po 8, Cedevita i Olimpija sa po 7, ali i utakmicom manje...





Ne propustite