Nađ: "Premiranje Zvezdinih rivala? Nemam ništa protiv"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.05.2014.
12:59
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Sportski direktor FK Partizan Albert Nađ priznao je da nema ništa protiv premiranja Zvezdinih rivala u završnici sezone, ali je istakao da će u borbi za titulu biti neophodno da crno-beli osvoje maksimalni broj bodova na predstojeće četiri utakmice.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostali su u trci za šampionsku titulu iako na četiri kola pre kraja sezone imaju tri boda manje od "večitog" rivala i lošiji međusobni skor, što praktično znači da crvno-beli moraju da naprave dva "kiksa" da bi klub iz Humske imao šansu da odbrani trofej.

Sportski direktor Partizana objasnio je da je pobeda u 146. "večitom" derbiju bila važna zbog činjenice da se igračima vratilo samopouzdanje i da su crno-beli dokazali da su najkvalitetniji tim u JSL.

"Pobeda u derbiju je važna zbog samopouzdanja ekipe i zbog toga što smo želeli da dokažemo, ono što tvrdim od početka prvenstva, da smo najbolji u Srbiji. Sami smo sebe doveli u situaciju da ne zavisimo samo od svojih igara ali se nadam maksimalnom angažovanju do kraja šampionata i još nekom kiksu 'večitog' rivala" rekao je Nađ.

Kako je Zvezda uspela da postigne gol u "večitom" derbiju, Partizanu će biti neophodno da na predstojeće četiri utakmice osvoji 12 bodova a da crveno-beli barem dva puta odigraju nerešeno ili dožive poraz i remi u duelima sa Radom, Slobodom, OFK Beogradom i Vojvodinom.

"Pre svega očekujem da mi pobeđujemo a onda i da Zvezda 'kiksne' dva puta. Moramo da se fokusiramo da na naredne četiri utakmice osvojimo svih 12 bodova a da se onda nadamo, kao što su se oni nadali prethodnih godina, da će kiksnuti bar dva puta" dodao je sportski direktor Partizana.

Prethodnih dana pojavila se priča o mogućnosti da Partizan premira Zvezdine rivale, a Albert Nađ nema ništa protiv te varijante.

"Nemam ništa protiv toga da se premira neka ekipa da ne izgubi utakmicu. To nije ništa novo i nije pojava koja se dešava samo u Srbiji već premiranje imamo i u ostalim evropskim ligama" ističe Nađ.

Sportski direktor crno-belih priznao je da je tokom prolećnog dela sezone rađeno na traženju pojačanja za letnji prelazni rok ali je za sada ostao "zakopčan" kada su imena u pitanju.

"U skladu sa ambicijama kluba i dogovorima koje smo imali sa trenerom Nikolićem određeni igrači praćeni su tokom prolećnog dela sezone i voleli bismo tokom leta da ih vidimo kao pojačanja" zaključio je Nađ.

Fudbaleri Partizana naredni meč u Jelen Superligi igraju u subotu a protivnik aktuelnog šampiona Srbije biće ekipa Donjeg Srema. Utakmica se igra u Novom Sadu i zakazana je za 17 časova.

Ne propustite