Najgore ostavljeno za kraj - Hrvati deklasirali ''Orliće''...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.07.2012.
20:55
Izvor: Sportske.net

Za omladinsku reprezentaciju Srbije večeras je završeno Evropsko prvenstvo u Estoniji, a zahvaljujući ubedljivom porazu od Hrvatske, Svetsko prvenstvo ''Orlići'' neće ni videti...

dnevnik.rs
dnevnik.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije oprostila se večeras i od snova o plasmanu na Svetsko prvenstvo. U duelu sa direktnim rivalom za ostvarenje tog cilja, selekcijom Hrvatske, izabranici Zorana Marića samo su upotpunili veoma loš utisak koji su ostvarili na ovom Evropskom šampionatu.

U meču trećeg kola Grupe B ovog takmičenja, Hrvatska je savladala vršnjake iz Srbije rezultatom 3:0, što je samo potvrda da sa timom koji je selektor Marić poveo na Evropsko prvenstvo, čak i nade o plasmanu na Svetsko prvenstvo pokazale su se kao nerealne.

''Orlićima'' je za to bilo potreebno treće mesto u grupi, odnosno pobeda nad Hrvatskom večeras, ali umesto toga videli smo rezultatsku reprizu meča sa Francuskom na startu takmičenja.

Već posle dva minuta igre Hrvatska je povela golom Pavičića i praktično tada završila veliki deo posla, obzirom na poslovičnu neefikasnost naše reprezentacije.

Kako je počelo prvo, tako je startovalo i drugo poluvreme. Pongračić je posle četiri minuta igre u nastavku duplirao prednost svog tima, da bi osam minuta kasnije isti igrač postavio konačnih 3:0.

Izuzev nekoliko pokušaja Nikole Ninkovića, ''Orlići'' nisu uspevali da dođu do ozbiljnijih prilika za gol u ovom meču.

U isto vreme, odigran je i duel Francuske i Engleske, a slavili su Englezi rezultatom 2:1. Ove dve selekcije su izborile plasman u polufinale EP.

SRBIJA: Pajović, Stojković, Petrović, Mijailović, Spajić, Dimić, Poletanović, Đurđević, Ninković, Radoja, Čavrić.

HRVATSKA: Sluga, Gorupec, Aleksić, Mrzljak, Mitrović, Čalušić, Pavičić, Čabraja, Miškić, Čolak, Pongračić.

Ne propustite