Najveća želja - Evroliga!

Autor: Beta Beta
petak 28.12.2012.
14:37
Izvor: Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda kao najveću želju i cilj ima plasman u Evroligu, takmičenje koje je imperativ za predsednika kluba.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da ne bi bilo ništa strašno kada bi taj košarkaški klub ostao bez trofeja ove sezone, jer je već ostvario najveću pobedu, odnosno opstanak kluba.

"Dugo nismo bili na vrhu, ljudi su postali pomalo nestrpljivi, ali ništa ne može da se uradi preko noći. Niko ne može da zna rezultat osim ako je namešten, a mi to ne radimo. Stvaramo polako sistem i na dobrom smo putu", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Na pitanje da li bi bio rezultatski zadovoljan ako bi se klub plasirao u Evroligu, a da ne osvoji nijedan trofej u sezoni, Čović je odgovorio: "Apsolutno!".

"Zadovoljan sam 2012. godinom, imali smo loš početak sezone, ali su nam velike ambicije ostale i probaćemo da ih ostvarimo u svim takmičenjima u kojima učestvujemo. Imamo težak raspored pred sobom, ali od kukanja nema ništa, probaćemo na najbolji mogući načim da to prevazidjemo", kazao je Čović.

On je istakao da bi bio najsrećniji kada bi svi igrači u prvom timu Zvezde bili iz njenog sopstvenog omladinskog pogona, ali da je to nerealno i dodao da ne bi trebalo da bude više pojačanja ove sezone.

"Imamo respektabilan tim, videćemo da li će biti još pojačanja, ali bi u principu to trebalo da bude to, pošto iammo poverenja u naše igrače. Trudićemo se da razigravamo naše reprezentativce, da Crvena zvezda nastavi kontinuitet iz FMP-a. Bio bih srećan kada bi svi igrači bili iz našeg sopstvenog pogona, ali je to nerealno", istakao je Čović.

Zvezda je ove sezone obezbedila plasman u drugu fazu Evrokupa, gde će igrati sa Galatasarajom, Ulmom i Uniksom, u Jadranskoj ligi je posle 15 kola na drugom mestu iza Igokee, a takmičiće se još u Kupu Srbije i Superligi.

Ne propustite