Napad sjajan, odbrana šuplja...

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.07.2012.
19:28
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su danas dva lica tokom meča drugog kola kvalifikacija za LE. Prvo poluvreme bilo sjajno, u drugom katastrofalan odnos, pre svega odbrambenih igrača, crveno-belih.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Predvođeni sjajnim Kasalicom, Lazovićem i Milunovićem fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su povoljan rezultat pred revanš meč sa naftanom koji se igra u Beogradu za sedam dana. Četiri pogotka u mreži protivnika raduju ali zabrinjava loša odbrana i tri primljena gola.

Bajković 5.5 - Golman Crvene zvezde večeras nije uspeo da odbrani nijedan udarac koji su igrači Naftana uputili u okvir gola. Ako se ne računaju slabi udarci sa distance koji su bili lak plen, Bajković je iz tri šuta primio tri gola.

Mikić 6 - Nakon sjajnog prvog poluvremena kapiten Crvene zvezde "kumovao" je povratku Naftana u meč. U prvom poluvremenu po desnoj strani je napravio mnogo problema defanzivcima Naftana ali je u drugom katastrofalno intervenisao u odbarani i "asistirao" Gavrujšku kod drugog gola.

Mladenović 6 - Levi bek Crvene zvezde nije imao preterano zapaženu ulogu na današnjem susretu. Uspeo je da dobije žuti kartona a u defanzivi nije dozvoljavao protivničkim igračima previše slobodnog prostora.

Maksimović 5.5 - Danas je postalo evidentno da će Crvena zvezda morati da poradi na uigravanju štoperskog para Maksimović-Krneta jer je isti zaslužan što su crveno-beli primili dva gola u Belorusiji. Maksimović je dozvolio da Naftan u 45. minutu odigra kroz sredinu, tamo gde je trebalo da bude on, a onda je skrivio jedanaesterac kasnim startom.

Krneta 5.5 - Loše ocene štoperskog para pre svega su bazirane na činjenici da Naftan nije stvarao previše šansi ali da je postizao golove iz grešaka defanzviaca Zvezde. Kod trećeg gola Naftana Krneta je nepotrebno odugovlačio i dozvolio Žukovskom da mu oduzme loptu i savlada Bajkovića.

Milivojević 6.5 - Prosečna partija Luke Milivojevića na današnjem meču. Stiče se utisak da je vezni red mogao i morao mnogo bolje da odigra ali je čitav teret pao na ofanzivnu liniju.

Dimitrijević 6.5 - Vezista Crvene zvezde imao je i boljih dana u crveno-belom dresu. Iako je pokušavao da poveže igru nije imao podršku Milivojevića i Evandra.

Evandro 7 - Brazilac je u prvom poluvremenu pokazao mnogo više ali je u drugom delu meča razočarao. Nad njim je protivnik najčešće pravio faulove a u 71. minutu zamenio ga je Kadu.

Lazović 9 - Čačanin je danas pokazao sjajan fudbal. Iako se nije upisao u strelce bio je nerešiva enigma za odbranu Naftana i zasluženo poneo epitet najboljeg igrača utakmice. Zabeležio je tri asistencije a pored toga je uspevao da pripreti golmanu Dovgajli u više navrata.

Milunović 8.5 - Milunović je od starta meča bio konstantna opasnost po gol protivnika. Prvi je uputio ozbiljan udarac ka golu Naftana nakon kojeg je Zvezda iznudila korner i postigla vodeći pogodak. Nakon toga je u 17. minutu duplirao prednost crveno-belih da bi u 34. minutu postigao svoj drugi, Zvezdin treći pogodak.

Kasalica 9 - Filip Kasalica odigrao je sjajno današnji meč i može se reći da je uz Darka Lazovića bio najbolji pojedinac Crvene zvezde protiv Naftana. Imao je jednu asistenciju kod drugog gola Milunovića a sam je postigao dva pogotka za Zvezdu. Sjajno je funkcionisao u tandemu sa Lazovićem i jedinu mralju na svoj nastup bacio nepotrebni startom u 93. minutu zbog kojeg je dobio žuti karton.

U igru su još ulazili Kadu i Vešović. I dok je Brazilac malo šta pokazao Marko Vešović je na pravi način iskoristio svojih deset minuta na terenu i pokazao da na njega može da se računa.

Ne propustite