Napoli u kvalifikacijama za LŠ

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.05.2014.
22:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Napolija na pravi način su iskoristili poraz Fiorentine u duelu sa Sasuolom, pošto su trijumfom nad Kaljarijem pobegli "Violi" na sigurnih 11 bodova dva kola pre kraja šampionata.

Beta/AP Photo/Gennaro Giorgio
Beta/AP Photo/Gennaro Giorgio

Povezane vesti

Poslednja dva susreta 36. kola Serije A donela su konačan odgovor na pitanje ko će sezonu na izmaku završiti na trećoj poziciji na tabeli.

Ako je i bilo nedoumica, one su u utorak razbijene, nakon poraza Fiorentine i pobede Napolija.

Izabranici Rafaela Beniteza slavili su večeras rezultatom 3:0 (2:0) nad Kaljarijem i tako overili plasman na treću poziciju na tabeli a samim tim i plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.


Golove pogledajte OVDE!

Nakon trijumfa u finalu Kupa Napolitanci se nisu opustili pa su već tokom prvog dela susreta sa Kaljarijem postigli dva gola i tako odveli meč u smeru kojem su želeli.

U nastavku susreta domaćin je postigao još jedan pogodak a pobeda je mogla da bude ubedljivija da je Goran Pandev iskoristio penal u 57. minutu susreta.

Makedonski internacionalac pogodio je prečku a upravo je srpski internacionalac Vlada Avramov ušao u igru i branio penal posle isključenja prvog golmana Kaljarija koji je skrivio najstrožu kaznu.

Golove za Napoli postigli su Mertens sa penala u 33., zatim Pandev u 43. i Džemaili u 57. minutu utakmice.

Napoli će sezonu sigurno završiti na trećoj poziciji a posle 36. odigranih kola ima 72 osvojenih bodova. Kaljari je obezbedio opstanak pa mu večerašnji poraz ne kvari planove.

Ne propustite