Napoliju Kup Italije!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.05.2014.
23:38
Izvor: Sportske.net

Posle neslavne uvertire i divljanja huligana, zbog čega je kasnio večerašnji meč, Napoli je na rimskom ''Olimpiku'' savladao Fiorentinu i peti put u klupskoj istoriji osvojio trofej nacionalnog Kupa!

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Napolitanci su dugo bili u trci za titulu, ali kada je Juventus previše odmakao, okrenuli su se osvajanju Kupa i u tome su uspeli!

Sezona za Napolitance je ipak završena trofejno, a večeras su napravili završni korak ka tom cilju pobedom nad Fiorentinom u finalu sa 3:1!

Napoli je sjajno ušao u meč i već u 17. minutu je vodio sa 2:0 golovima Insinjea.

On je prvi put savladao golmana Neta u 11. minutu posle brze, odlične akcije sa Hamšikom, a sličan recept primenjen je i šest minuta kasnije. Ovog puta je akcija tekla po desnoj  strani, Iguain je na kraju uputio centaršut, lopta je prošla kompletnu odbranu ''Viole'', završila kod Insinjea, a ovaj iskosa sa leve strane snažnim šutem duplirao prednost - 2:0.

Delovalo je da je Fiorentina u ''nokdaunu'', ali već u 23. minutu stiže i njihov odgovor preko Vargasa - 2:1, rezultatska neizvesnost je ponovo vraćena.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo novih promena rezultata, Napolitanci su uspešno održavali stečenu prednost, a u nastavku je Fiorentina mogla i do izjednačenja, ali Iličić nije uspeo da iskoristi veliku priliku za svoj tim.

Kazna je usledila u nadoknadi vremena, kada je Mertens stavio tačku na ovaj meč i označio početak slavlja navijača Napolija - 3:1.

Dodajmo i da su ovaj pogodak Napolitanci su postigli sa igračem manje na terenu, posle isključenja Inlera u 79. minutu zbog dva žuta kartona.

Golove pogledajte OVDE.

Ovo je peti trofej nacionalnog Kupa za Napoli, prethodni su osvojili pre dve godine, ali će ovaj meč ostati u senci nemilih scena na ulicama Rima koje su se događale pre utakmice i o čemu smo već pisali.

Ne propustite