Napredak bez premca u odnosu na konkurente

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.12.2012.
10:43
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Fudbaleri Napretka mogu mirne duše da odu na "zimski odmor" jer su svojim igrama u jesenjem delu PLS dokazali šta znači biti Lider šampionata.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Da će Napredak iz Kruševca u tekućoj sezoni Prve lige Srbije biti glavni konkurent za osvajanje prve pozicije bilo je jasno još tokom drugog dela prethodne sezone kada su Kruševljani od zone ispadanja ušli u trku za plasman u Superligu.

Tokom leta napravljen je plan za plasman u JSL i čini se da Kruševljanima ovoga puta niko neće moći da stane na put.

Lider šampionata u PLS objasnio je zašto se uz vodeću ekipu nekog takmičenja stavlja ovaj epitet.

U svim pozitivnim parametrima Napredak je dominirao tokom jeseni pa ne čudi što su izabranici Nenada Milovanovića na 17 utakmica postigli 41 gol i osvojili isto toliko bodova.

Napredak nakon jesenjeg dela šampionata ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čukarički a čini se da na proleće niko od konkurenata neće biti u stanju da sruši silne Kruševljane u nameri da se vrate u elitu.

Statistika koju je Napredak tokom jesenjeg dela šampionata ostvario je fantastična pa bi bilo iluzorno nabrajati sve ono po čemu su Kruševljani lideri u PLS.

Može se samo konstatovati da Napredak nikada u istoriji nije na polusezoni bilo kog takmičenja imao više osvojenih bodova i dobijenih mečeva.

Ipak, silna statistika neće biti bitna ukoliko Napredak ne obezbedi povratak u Jelen Superligu ali se već sada čini da je to nešto što klubu iz Lazarevog grada neće biti problem da ostvari.

Ne propustite