Napredak - Crvena zvezda (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.08.2013.
18:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu u jako interesantnom meču koji su pored mnoštva šansi na obe strane obeležili i novi protesti protiv predsednika FSS i Sudijske organizacije.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Završen je derbi trećeg kola Jelen Superlige. Zvezda je golom Nejca Pečnika ponela sva tri boda iz Kruševca a publika može da bude zadovoljna prikazanim od strane fudbalera oba tima.

Najbolju priliku za domaće u drugom delu meča imao je Dimitrov ali je na asistenciju Gavrića poslao glavom loptu preko prečke.

Novu priliku za goste propustio je Kasalica. Njegov udarac u 70. minutu završio je malo iznad prečke gola Napretka.

Samo četiri minuta nakon prilike Milijaša Krznarić je ponovo bio na iskušenju posle udarca Nejca Pečnika. Nakon Slovenca priliku da poveća prednost Zvezde propustio i Ninković.

Sjajnu priliku propustila je Crvena zvezda u 57. minutu utakmice kada je Nejc Pečnik prošao po desnoj strani i uposlio Milijaša koga je u nameri da postigne gol osujetio sjajni Nemanja Krznarić.

Nakon što je početak drugog poluvremena u Kruševcu kasnio 15 minuta Napredak je krenuo nešto odlučnije ali agresivnost domaćih za sada ne daje rezultat.

Nove sramne scene na srpskim terenima! Arbitri su se zbog parole na tribini na kojoj se nalaze navijači Crvene zvezde povukli sa terena a ukoliko se nastavi ponovo bude istog ispada meč bi mogao da bude prekinut.


Sa zakašnjenjem je počelo i drugo poluvreme pod "Bagdalom" ali ovoga puta nije reč o protestu već koreografiji koju su "Delije" pripremile a koja je bila sačinjena od traka koje su ubačene na teren.

Do kraja prvog poluvremena uspeo je Napredak da se oslobodi pritiska Crvene zvezde i stvori dve poluprilike ali nije bilo golova pa je ostalo 1:0 za crveno-bele iz Beograda.


Za samo dva minuta viđena su dva nova uzbuđenja pred golom Napretka. Najpre je Vešović tukao sa ivice šesnaesterca ali je za malo bio neprecizan a onda je lopta nakon kornera Crvene zvezde najverovatnije pogodila Regana u ruku ali je Jovanetić odmahnuo i pokazao da se igra nastavi.

Od trenutka kada je Zvezda postigla gol promenio se odnos snaga na terenu. Gosti su preuzeli inicijativu a Milijaš je u 22. minutu uputio udarac ka golu koji je zaustavio Krznarić.

Kada Kruševljani nisu iskoristili svoje prilike Zvezda je umela da ih kazni. Prošao je Mijailović po levoj strani a onda sjajno na desnoj stativi našao Pečnika koji u 20. minutu dovodi crveno-bele u prednost od 1:0!


U 17. minutu viđena je pred Bajkovićevim golom identična situacija kao u meču sa Jagodinom. Crnogorac je uspeo da zaustavi Mirosavljevićev udarac glavom a onda je jedan od fudbalera domaćih pogodio prečku sa tri metra.

Napredak je u prvih 15 minuta stvorio četiri sjajne prilike, od kojih je svaka bila bolja od prethodne. Mirosavljević je dva puta pokušao ali su njegovi udarci završili van okvira Bajkovićevog gola. Potom je isti igrač zakasnio na loptu koju je ubacio Regan.

Nakon što je sudija pokazao žute kartone Milijašu i Mirosavljeviću zbog kašnjenja utakmice počeo je duel Napretka i Crvene zvezde.

Najinteresantniji susret trećeg kola trebalo bi da bude odigran u Kruševcu gde Napredak dočekuje Crvenu zvezdu.

Treneri su se odlučili za sledeće sastave a utakmica će kasniti šest minuta u znak protesta protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Napredak - Krznarić, Cvetković, Veselinović (od 88' Udovičić), Milošević (od 65' Trujić), Janičić, Frimpong, Regan, Bajić (od 72' Gavrić), Bojić, Dimitrov, Mirosavljević

Crvena zvezda - Bajković, Vešović, Martinović, Lazić, Mijailović (od 77' Mladenović), Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Kasalica, Onjilo, (od 58' Mrđa)

Ne propustite