Napredak ponovo u trci za Superligu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.05.2012.
11:19
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Svi su izgledi da će takmičarska komisija dodeliti tri boda Napretku, nakon prekida meča 28. kola PLS sa Banatom, čime bi se tim Aleksandra Kristića vratio u borbu za plasman u Superligu.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Nakon poraza od Mladenovca (3:2), fudbalska javnost je pomislila da je Napredak propustio šansu da se priključi vodećem dvojcu na tabeli Prve lige Srbije i da je plasman Kruševljana u Jelen Superligu nemoguć.

Ipak, rezultati Radničkog iz Niša i Donjeg Srema omogućili su Napretku da ostane u trci za plaman u viši rang. Prekinuti meč u Kruševcu trebalo bi da bude registrovan rezultatom koji je bio na snazi u 75. minutu kada se desio prekid a o tome će takmičarska komisija odlučivati danas ili sutra.

Na taj način Napredak bi osvojio sva tri boda i preuzeo četvrtu poziciju od ekipe Inđije. U tom slučaju Donji Srem bi imao pet bodova više o Kruševljana a vodeći Radnički osam.

I naredni meč u Prvoj ligi Srbije Napredak igra kao domaćin a juče su se stekli uslovi da se predstojeći duel sa Sremom igra u večernjem terminu pošto je sanirana šteta načinjena udarom groma u trafostanicu koja snabdeva stadion "Mladost" električnom energijom.

Poslednjeplasirana ekipa na tabeli PLS porazom u Kruševcu oprostila bi se od ovog ranga takmičenja ali nema sumnje da fudbaleri Napretka neće imati milosti pošto se i oni nalaze u poziciji gde u svakom kolu mora da se ide na pobedu kako bi se stiglo do plasmana u viši rang.

Utakmica Napredak - Srem igra se u subotu a početak meča zakazan je za 19 časova.

Ne propustite