Navijači Slobode "častili" Oumarua majmunskim kricima!?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 08.10.2012.
12:36
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Fudbalski klub Vojvodina javno je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da su fudbaleri tog kluba, a naročito Abubakar Oumaru, bili žrtve bespotrebnog vređanja na gostovanju u Užicu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

U izveštaju sa meča u Užicu, Novosađani navode i svoje razočaranje ponašanjem navijača Slobode koji su na „Begluku“ vređali golmana Vojvodine Nemanju Supića, kao i Kamerunca Abubakara Oumarua.

Iz Vojvodine poručuju da su uvek sa zadovoljstvom odlazili na megdan Slobodi čiji su navijači „bili jedan od retkih primera kako se bodri svoj klub, a poštuje protivnik i protivnički navijači“.

Ipak, poslednji susret sa Užičanima nije protekao prema očekivanjima.

Naime, kako navode iz Vojvodine, navijači domaćeg tima su vređali golmana Supića dok su se na račun Oumarua mogli čuti i majmunski krici.

„Utakmica između dva sportska rivala i prijatelja protekla je u pravoj, muškoj igri u granicama fer pleja. Igrači i stručni štab Slobode zaslužuju sve čestitke dok se za publiku to nikako ne može reći. “

„Bez ikakavog razloga (a da li je za tako nešto i potreban razlog ?) domaća publika je tokom celog toka utakmice horski vređala golmana Vojvodine Supića najprimitivnijim psovkama i skandiranjem. Još gore je prošao Oumaru Abubakar kojeg je grupa „navijača“ sa zapadne tribine (levo od počasne lože) „častila“ onomatopejom majmunskih krikova.“, stoji na zvaničnom sajtu novosadskog kluba.

Inače, Sloboda i Vojvodina odigrali su nerešeno 1:1.


Ne propustite