NBA ludilo, tri majstorice!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.05.2014.
09:31
Izvor: Sportske.net

Indijana, Oklahoma i Golden Stejt preživeli, nema odluke, svi idu u utakmicu broj 7. Plej of nikad izjednačeniji...

Beta/AP Photo/John Bazemore
Beta/AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Indijana je preživela. Izgledalo je da će ih Houksi dotući u Džordžiji, umesto toga serija od 16:4 na kraju meča i pobeda koja donosi majstoricu u Indijanapolisu.

Finiš meča je obeležio Dejvid Vest. Njegov tim je bio u nevolji, na -5 tri minuta pre kraja. Ali, Vest se nije predavao, ubacio je dva ključna šuta u završnici, tačnije u poslednjem minutu, uspeo da ukrade jednu loptu, na kraju velika radost Pejsersa, sada je sve lakše, odluku će doneti kod kuće. Vest je ubacio 24 poena, koliko i Pol Džordž, njih dvojica su sprečili veliko iznenađenje. Jer, samo šest puta u NBA istoriji, najbolji tim konferencije je ispao u prvoj rundi plej ofa.



Atlanta je na kraju platila ceh i slabom šutu, samo 36%, a nisu pomogla ni 29 poena Tigoa. Videli smo vatru, sudar Majka Skora i Džordža Hila, mirisalo je na tuču, ali sudije su bile pribrane i sprečile da padnu udarci.

Majstorica je u subotu uveče u Indijani.

Recept Pejsersa primenio je i Tander. Dobili su šesti meč u Memfisu, izbegli eliminaciju, za polufinale će se boriti kod kuće. Durant je utišao kritičare sa 36 poena, Vestbruk dodao 25, Oklahoma se spasila svoje prve rane eliminacije još od 2010. Kontrolisali su utakmicu, vodili sa 15 razlike na poluvremenu, ovoga puta "GrizlijI" nisu uspeli da se vrate u meč. Podsetimo su od prvih pet mečeva serije četiri rešena u produžetku.

Durant je uhvatio i 10 lopti, ubacio je 14 od 15 bacanja, rukavica u lice onima koji su tvrdili da se u njega ne možete pouzdati kada je stvarno važno.



Na drugoj strani Gasol 17, Rendolf 16, izgubili su bitku pod košem, uz slab šut, nisu ni imali šansu u utakmici koja je bila meč lopta kod kuće. Sada će se o polufinalu odlučivati u subotu u Oklahomi.

Inače, dva tima se već igrala majstoricu i to 2011. u polufinalu, dobio je Tander.

Golden Stejt je takođe ostao u igri, oni su savladali Kliperse kod kuće, u El Eju ćemo videti ko ide među četiri najbolje ekipe Zapada.

Klipersima je istekli vreme u finišu, promašili su tri šuta, da bi Mat Barns ipak pogodio trojku i smanjio na jedan poen. Ali, do kraja je ostala sekunda, faulirali su Karija koji je promašio oba slobodna bacanja, sa zvukom sirene je loptu osvojio Grin i slavlje blizu 20 000 ljudi u "Orakl Areni" je moglo da počne.

Stef Kari je meč završio sa 24 poena i 9 asistencija, mada nije dobro šutirao, Igodala je dao 15, Drajmond Grin 14, uz isto toliko skokova.



Kada se povredio Džermejn O'Nila mnogi su pomislili da je to kraj za Variorse, ali su se oni nekako nosili sa Grifinom koji je završio sa 17 poena i 9 skokova. DeAndre Džordan je ubacio 9 poena i uhvatio čak 19 lopti. Majstorica je u subotu, biće problem za Golden Stejt ako se O'Nil ne oporavi jer je i Bogut povređen. Grin je odigrao odlično u reketu, ali teško da Voriorsi mogu da pariraju bez pravog centra.

Golden Stejt - Klipersi 100:99 (3:3)
Memfis - Oklahoma 84:104 (3:3)
Atlanta - Indijana 88:95 (3:3)

Ne propustite