NBA - Šok za Kalatesa, 20 utakmica suspenzije!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 19.04.2014.
11:30
Izvor: Sportske.net

Bek Memfis Grizlisa će zbog kazne izrečene od strane NBA lige biti u nemogućnosti da pruži pomoć svojim saigračima u predstojećem plej-ofu, odnosno njegovom najvećem delu.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette

Povezane vesti

Grčki internacionalac Nik Kalates, košarkaš Memfis Grizlisa, suspendovan je na 20 mečeva zbog dopinga, odnosno korišćenja supstance pod nazivom tamoksifen.

Tamoksifen se najčešće koristi u tretmanu raka dojke kod žena i muškaraca, ali kod sportista ima drugu namenu, budući da on smanjuje nuspojave korišćenja steroida.

Kalates nije bio nosilac igre u Memfisu, ali je uprkos tome u svojoj prvoj sezoni imao sasvim solidnu rolu sa 16.5 minuta po meču u kojima je beležio u proseku 4.9 poena, 2.9 asistencija i 0.9 ukradenih lopti na 71 odigranoj utakmici.

'Grizliji' se sa sedmog mesta na Zapadu ukrštaju sa Oklahomom, a očekuje se da će Kalatesovo mesto popuniti veteran Beno Udrih.

Marlon Bird, igrač bejzbola u MLS ligi, u junu 2012. godine bio je suspendovan na čak 50 utakmica zbog korišćenja iste supstance, tako da se može reći da je Kalates dobro prošao.

Ne propustite