Nedović uveren u trijumf

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.09.2013.
21:45
Izvor: Sportske.net

Bek košarkaške reprezentacije Srbije Nemanja Nedović ne sumnja da će u nedelju "Orlovi" ostvariti pobedu u duelu sa neugodnom selekcijom Letonije.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Slično selektoru reprezentacije Srbije Dušanu Ivkoviću, i reprezentativni bek Nemanja Nedović optimista je pred sutrašnji duel četvrtog kola preliminarne faze takmičenja na EP u Sloveniji.

Srbija je u petak doživela prvi poraz na EP i donekle zakomplikovala sebi život, a Nedović uverava javnost da nema razloga za preteranu brigu.

"Sami smo zakomplikovali stvari, ali još držimo sudbinu u svojim rukama. Kako smo zaboravili prve dve pobede, tako smo i ove dve utakmice. Kako smo se večeras spremili, tako ćemo i za sutra i idemo na pobedu" kazao je Nedović za "Mondo".

Letonija je do sada ostvarila dva trijumfa i poraz u grupi "B", pa nema sumnje da se radi o neugodnom rivalu, protiv kog će morati da se odigra maksimalno angažovano i posvećeno u svakom segmentu meča.

"Znamo koje su njihove glavne snage, znamo gde vrebaju opasnosti, ali kao što sam i rekao, ne možemo da odustanemo od svog koncepta i moramo da uđemo sa više energije. Ne smemo da dozvolimo da nam nametnu svoj ritam" ističe Nedović.

Eventualna pobeda nad Letoncima za Srbiju bi značila plasman u drugu fazu takmičenja pre poslednje utakmice u grupi "B" pa ne čudi što Nedović priznaje da postoji blagi psihološki pritisak. Ipak, novopečeni član "Voriorsa" ne sumnja u trijumf.

"Ima pritiska, od početka, nismo mi došli samo da učestvujemo, već i da pobeđujemo. Sigurno da je utakmica protiv Letonije dobila na značaju posle sinoćneg poraza. Takav je sport i siguran sam da ćemo pobediti" poručuje Nedović.

Duel Srbije i Letonije na programu je u nedelju sa početkom od 17 časova i 45 minuta.

Ne propustite