Nefči - Partizan (uživo)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.11.2012.
17:44
Izvor: Sportske.net

Kraj meča u Bakuu - 1:1. Loše prvo poluvreme Partizana, Nefči iz prvog ozbiljnijeg pokušaja poveo već u 10. minutu, ipak na 1:1 izjednačio rezervista Mitrović u 66. Međutim, samo deset minuta kasnije temperamentni napadač Partizana zaradio crveni karton.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Domaći tim ne može da se pohvali velikom podrškom navijača na ovom meču, tribine su poluprazne.

U prvih pet minuta meča nije bilo ozbiljnijih prilika, Partizan je u par navrata pretio pokušajima kontranapada, ali su Stamenković i odbrana domaćih uspešno otklanjali opasnost.

Ali, u 10. minutu usledio je odgovor domaćih za vođstvo od 1:0! Flavinjo je prihvatio loptu na sredini terena, došao na nekih 25 metara od gola gde je stvorio priliku za udarac i odličnim šutem u sam gornji levi ugao naterao Petrovića da izvadi loptu iz mreže.

Pet minujta kasnije prva nešto ozbiljnija prilika za Partizan posle centaršuta Ilića sa desne strane, ali Stefan Šćepović nije uspeo tu loptu glavom da pošalje ka golu.

Tri minuta kasnije, posle kornera pokušao je Jojić sa dvadesetak metara, ali nije bio dovoljno precizan.

Usledila je nova prilika za Nefči, mogli su domaći i da dupliraju prednost, ali je Petrović ovog puta dobro intervenisao.

U 24. minutu nova prilika za Stefana Šćepovića, najbolja u dosadašnjem toku meča, izbio je sam ispred Stamenkovića, doduše iskosa sa leve strane, golman gostiju je istrčao, skratio ugao i napadač gostiju loptu šalje pored gola.

I pored ove prilike, Partizan ne deluje preterano opasno po gol domaćih, koji uspešno održavaju stečenu prednost i vrebaju priliku da još jednom savladaju Petrovića.

U 35. minutu su imali novu priliku da to i učine, ali je Ostojić uspeo da izbije loptu ispred svog gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a u drugo Partizan ulazi sa Mitrovićem umesto nezapaženog Lazara Markovića.

Ipak, uvodni minuti nastavka meča ne donose neki nagoveštaj pomaka u igri Partizana. Ni posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Partizan ne uspeva da stvori bilo kakvu priliku za pogodak, ako ne računamo pravi bekovski šut Miljkovića sa ivice kaznenog prostora.

Konačno, u 61. minutu prva ozbiljnija akcija Partizana u drugom poluvremenu, Jojić je na kraju šutirao sa nekih 17 metara, ali kao i u prvom poluvremenu, ponovo nije bio precizan, lopta odlazi preko gola.

Tri minuta kasnije, i Saša Ilić je pokušao, šutirao je iz okreta sa ivice kaznenog prostora, ali ponovo Stamenković nije morao da interveniše.

Bolju igru Partizana u ovim trenucima konačno je krunisao Mitrović u 66. minutu - 1:1! Lepo je prihvatio loptu mladi napadač Partizana na desetak metara od gola i odlično se snašao pored dvojice protivničkih igrača.

Lopta na kraju završava u donjem desnom uglu Stamenkovićevog gola, a ono što Mitroviću nije trebalo jeste provokativan način proslave ovog gola
.

I upravo je problematično ponašanje mladog napadača Partizana došlo do izražaja deset minuta kasnije. Nerazumna reakcija Mitrovića, koji dobija crveni karton, posle čega su ga jedva smirili i trener i saigrači. A sve zbog nedosuđenog prekršaja na Marku Šćepoviću...

Situacija se brzo smirila, ali su brojčano jači fudbaleri Nefčija preuzeli inicijativu u finišu meča. Vobaj je u 88. minutu imao odličnu priliku, pokušao je da lobuje golmana Partizana, ali je ovaj bio oprezan i ipak uhvatio tu loptu.

Nefči: Stamenković, Bertući, Mitreski, Junusade, Mehdijev, Gulijev, Sadigov, Flavinjo, Imamerdijev (Abdulajev od 61.), Vobaj, Kanales.

Partizan: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Jojić (S. Marković od 83.), Smiljanić, S. Ilić, Tomić, L. Marković (Mitrović od 46.), S. Šćepović (M. Šćepović od 66.).

Ne propustite