Neki novi 'crno-beli' klinci - Vukove uzdanice

Autor: Miloš Marković
utorak 18.06.2013.
09:51
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije je započeo pripreme za novu sezonu u relativno mirnoj atmosferi kada je u pitanju formiranje tima za nove izazove. Promena već na početku ipak ima, promena koje se dešavaju po oprobanom receptu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kao i svake godine, Partizan je i ovog leta u prvi tim iz redova 'Teleoptika' prekomandovao nove snage, nove uzdanice i fudbalere koji će predstavljati budućnost kluba iz Humske.

Dok se čeka rasplet vezan za golmana Stojkovića, eventualne nove odlaske iz kluba, Vuk Rašović je odlučio da bazu pojača fudbalerima koje itekako dobro poznaje, fudbalere koje je do skora i sam trenirao u Teleoptiku.

Neki novi crno-beli klinci su – Nemanja Petrović i Saša Ivković.

Prvopomenuti Petrović je 1992. godište, 'dete Partizana' koje je u redove crno-belih stiglo 2008. godine iz valjevskoj Krušika, kao jedan od istaknutih, talentovanih veznjaka.

Pod palicom Vuka Rašovića, ovaj mladić je prekomandovan na poziciju levog beka, celo prvenstvo je na toj poziciji odigrao na visokom nivou i opravdao poverenje.

Nakon iskustva stečenog u Teleoptiku, Petrović će pokušati da se nametne i u prvvom timu Partizana.

„Moja velika želja je da se izborim za profesionalni ugovor u Partizanu i zauzmem mesto kraj leve aut linije. Na mestu na kome sada igram najvažniji su defanzivni zadaci odnosno čuvanje prilaza našem golu, a napred, ako se ukaže prilika da se pojavim po nekoliko puta, kao što recimo to radi Ešli Kol ili Đordi Alba.“, ističe on.

Drugopomenuti Ivković, momak rođen u Vukovaru 1993. godine u Partizan je stigao iz Čelareva gde je nastupao za ČSK.

Omladinski reprezentativac, zadnji vezni fudbaler, koga je takođe Rašović prekomandovao na poziciju štopera u trenutku kada je Ostojić prešao u prvi tim Partizana.

Svestan da na njegovoj poziciji u timu vlada velika konkurencija, ovaj mladić želi vrednim radom da dokaže svoj kvalitet.

„Celu prošlu sezonu sam odigrao na tom mestu. To što sam ranije bio zadnji vezni, mnogo mi pomaže prilikom iznošenja lopte. Konkurencija među štoperima je izuzetno jaka, ali pokušaću da se prikažem u lepom svetlu."

"Ostojić i Stanković su dobri igrači, voleo bih da ostane i Ivanov, jer je to pre svega dobro za klub. Iako sam dešnjak, nije mi strano da igram i levog štopera. Nemam pritisak što sam među prvotimcima, jer odlično poznajem metode rada Rašovića. Svestan sam da mi je ovo velika šansa i trudiću se da je iskoristim.“, istakao je Ivković.


Ne propustite