"Neki novi klinci" u borbi za trofej

Autor: Miloš Marković
sreda 30.05.2012.
13:30
Izvor: Sportske.net, teniskisavez.com

U borbi za šampionski trofej Letnjeg državnog prvaka u konkurenciji 14 godina, prvenstva koje se ove nedelje igra na terenima TK Partizan u Beogradu, sastaće se prvi i drugi nosilac takmičenja, Miomir Kecmanović i Aleksandar Nedeljković.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Finale dečaka u konkurenciji do 14 godina zakazano je za 31. maj 2012. na terenima TK Partizan, od 11 časova.

U borbi za trofej takmičiće se višestruki šampion Srbije i Zimski prvak za 2012. Kecmanović, član TK Kolonijal Sun, koji je u polufinalu savladao je Miloša Radenkovića iz TK Spin Beograd, rezultatom 6:0, 6:1.

Na putu do finala Miomir je izgubio samo dva gema.

Inače, u 2012. Kecmanović je odigrao osam Tennis Evropa turnira u konkurenciji do 14 godina, zabeležio 14 pobeda i osvojio jednu titulu – „Morris Goldsmith Tournament“ u Jerusalimu. Miomir je najbolji srpski teniser na Tennis Europe rang listi gde zauzima 16. mesto.

Drugi finalista, Aleksandar Nedeljković, član TK Spens iz Novog Sada, u polufinalu bio je bolji od Bodina Žarkovića člana TK Partizan, rezultatom 6:0, 6:4. Aleksandar na „Tennis Europe“ listi zauzima 266. mesto i ove godine je odigrao četiri turnira Tennis Europe do 14 godina, najbolji rezultat je četvrtfinale Subotica Opena koje je završeno 21. maja 2012.

Inače, organizacija turnira i uslovi za takmičenje koje je mladim teniserima i teniserkama, učesnicima Letnjeg prvenstva Srbije u konkurenciji do 14 godina, obezbedio TK Partizan dobila je najviše ocene i sve pohvale.

Ne propustite