Nelson - Tragičar i junak u 48 sati

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.11.2013.
22:45
Izvor: Sportske.net

Amerikanac Demarkus Nelson potvrdio je da ima jak karakter i da u periodu od 48 sati može od tragičara da izraste u junaka meča.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom mogao bi da ostane bez plasmana u TOP 16 fazu Evrolige a izgledi crveno-belih da se nađu u narednoj rundi elitnog takmičenja bili bi mnogo bolji da se Demarkus Nelson nije okliznuo u poslednjem prodoru ka košu Makabija u četvrtak veče.

Njegovim klizanjem pod košem ispuštena je šansa da se savlada "Ponos Izraela" i dođe do povoljnije pozicije za plasman u TOP 16 fazu a mnogi su Nlesona zbog toga okarakterisali kao tragičara susreta sa Makabijem.

Od trenutka kada se Nelson okliznuo u "Pioniru" do početka utakmice sa Krkom u ABA ligi nije prošlo ni 48 sati a Amerikanac je uspeo da se konsoliduje i bude pokretačka snaga tima Dejana Radonjića u Novom Mestu.

Gledajući poenterski učinak Nelson je bio iza efikasnijih Simonovića i Blažiča ali statistika u ovom slučaju ne govori dovoljno. Oni koji su imali prilike da prate susret u Novom Mestu videli su da je Nelson bio "motor pokretač" crveno-belih koji su na kraju zasluženo stigli do osmog trijumfa u ABA ligi.

Ako se pogleda indeks korisnosti, Nelson je bio ubedljivo najkorisniji Zvezdin igrač na parketu u duelu sa Krkom. Za 32 minuta na terenu postigao je 14 poena (4/4 sa penala i 5/7 za dva), ostvario jedan skok, 8 asistencija i 5 ukradenih lopti. To je Amerikancu donelo indeks korisnosti 25, a samo je Jaka Klobučar iz Krke uspeo da ostvari bolji indeks (31).

Uz sve pohvale za karakter i snagu volje da se prevaziđe težak trenutak iz duela sa Makabijem, Nelson bi mogao da u istom ritmu nastavi u Atini gde će Zvezdi trebati pobeda nad PAO-m za plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Ne propustite