Nemanja Matić - Čelsijevo pojačanje sezone?

Autor: Miloš Marković
nedelja 06.04.2014.
11:28
Izvor: Sportske.net

Srbin je u januaru stigao na Stamford Bridž, njegov uticaj na igru ekipe je više nego očigledan.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Nemanja Matić je karika koja je nedostajala.

Tako je i Murinjo govorio o svom pulenu, koga je opisao kao poslednji deo slagalice 'šampionskog tima'.

Vrlo je broz po svom dolasku Nemanja Matić počeo da opravdava poverenje i novac, naterao čelnike kluba da pocrvene i zamisle se pred činjenicom da su ovakvog igrača jednom već 'oterali' iz kluba.

Koliko znači Matić svom timu i koliko nedostaje kada ne igra videlo se u Ligi šampiona.

Obzirom da je u elitnom takmičenju već nastupao za Benfiku ove sezone, Matić nema pravo nastupa, a njegov izostanak je uočen i protiv Pari Sen Žermena.

Defanzivne zadatke koje obavlja srpski reprezentativac Frenk Lampard jednostavno (više) nije sposoban da obavlja, izostanak Srbina mogao bi da košta ekipu eliminacije.

Meč protiv Stouka pokazao je koliko je Matić bitan za tim i u defanzivi i u ofanzivi.

Slavili su Plavci rezultatom 3:0, u strelce se upisao Mohamad Salah upravo na asistenciju našeg fudbalera, koji je odlično probio po levoj strani i uputio Egipćaninu pas za gol.

Šta više, Matić je indirektno učestvovao i u poslednjem golu ekipe koji je postigao Vilijan.

Pretrčao je Matić protivnika i izvukao se u stranu i otvorio prostor svom saigraču koji je odličnim udarcem završio napad.

"Video sam da ga dupliraju i želeo sam da se izvučem u stranu kako bih mu olakšao da uradi nešto u situaciji 'jedan na jedan' i uspelo je. Napravi oje lep dribling, šutnuo loptu i postigao lep gol.", skroman je kao i uvek Matić, koga na ostrvu opisuju kao pojačanje sezone.

Ne propustite