Nemanja Matić - Može li Benfika da zadrži NAJBOLJEG igrača lige?

Autor: Miloš Marković
petak 05.07.2013.
12:43
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler je zvanično proglašen najboljim igračem portugalske lige u minuloj sezoni, dok je nagradu za najboljeg trenera uzeo Vitor Pereira, strateg Porta.

ojogo.pt
ojogo.pt

Povezane vesti

Ostanak srpskog fudbalera, zvanično najboljeg igrača lige u redovima portugalskog tima sve je manje izvestan, tako smatra i sam trener Benfike, Žorž Žezus.

Nemanja Matić iza sebe ima dugačak red zainteresovanih klubova koji bi ga rado videli u svojim redovima, prednjače svakako prebogati Monako, njegov bivši klub Čelsi, kao i Real madrid.

Srpski fudbaler je minule sezone oduševio fudbalsku Evropu koja se konačno uverila u kvalitete našeg fudbalera, kvalitete koje u prvom navratu londonski Čelsi nije uspeo da vidi i kvalitete koji su mu doneli i zvaničnu titulu najboljeg fudbalera portugalske lige u protekloj sezoni!

Oduševljen razvojem našeg fudbalera, Žorž Žezus priznaje da će biti veoma teško zadržati Matića u Benfiki i naredne sezone.

„Matić je u Čelsiju bio tek treći ili četvrti izbor, zato su ga i slali na pozajmicu u Vitese.“

„Mi smo u njemu prepoznali potencijal, vredno je radio poslednje dve godine da bi stigao do toga da ga žele najbolji timovi Evrope. Zaista bih voleo da ostane, ali to je u ovom trenutku gotovo nemoguće, obzirom na ogromno i konkretno interesovanje koje vlada.“, rekao je trener Benfike.

Svakako će gubitak Matića biti veliki udarac za klub, ipak Žezus veruje da Benfika može da se izbori i pronađe odgovarajuću zamenu u svojim redovima.

„Svakako da neće biti lako zameniti igrača Matićevog kalibra. Ali, i prošle godine nam je situacija bila jako teška, možda i gora, obzirom na odlaske Garsije i Vitsela.“, rekao je on.


Ne propustite